Student meldte seg selv etter sikkerhetsbrudd på flyplassen: – Hadde glemt en Ipad

Førte til at flyplassen måtte tømmes for folk.

Det var i disse enveisslusene at helgas sikkerhetsbrudd fant sted. Én av dem ble stengt etter hendelsene, men er nå åpnet igjen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

To ganger i helga ble hele indre del av flyplassen tømt for passasjerer etter at personer hadde kommet seg gjennom enveisslusene ved bagasjebåndet og kommet seg inn til gatene uten å ha passert sikkerhetskontrollen.

Nå har flyplassen identifisert og pratet med personen som sto for sikkerhetsbruddet som fant sted på søndag.

– Det var en ung student som hadde glemt en Ipad på flyet, og derfor snudde og gikk tilbake gjennom slusen. Vi har valgt å ikke politianmelde, men tar en alvorsprat med ham, sier sikkerhetssjef Bjørn Harald Øvervold.

Vedkommende meldte seg selv etter å ha sett avisopplagene om hendelsen.

– Det står det respekt av. Det gjør ting lettere for oss, sier Øvervold.

INN IGJEN: Det oppsto lange køer og forsinkelser da flyplassen måtte tømmes to ganger på tre dager. Foto: Alexander Wollman 

Flyplassen har så langt ikke greid å identifisere personen som sto for episoden på fredag. Han understreker at det er fast prosedyre med tømming straks noen unndrar seg sikkerhetskontroll og kommer inn i «ren» sone til gatene.

– Vi jobber fortsatt med å finne ut hvem det var. Det er viktig for oss å få tydelig fram at vi ser alvorlig på slike hendelser, og at det blir iverksett tiltak, sier sikkerhetssjefen.

En av enveisslusene ble stengt etter hendelsene, men er nå åpnet igjen. Øvervold ønsker ikke å utdype hva slags tiltak de har iverksatt i kjølvannet.

– Vi uttaler oss ikke om tiltak. Hva vi har gjort, og hvordan, får ikke andre vite, sier han.