– Det er fort gjort å glemme å slå av viskerne når man parkerer for kvelden. I løpet av natten fryser viskerne fast i frontruta. Når man så starter bilen i kulda på morgenen uten å løsne viskerne først, ryker gjerne vindusviskermotoren, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i et presseskriv.

Ifølge forsikringsselskapet klarer ikke vindusviskermotoren å rive løs viskerne dersom de henger fast i tykk is. Enkelte ganger rives bladene av, mens andre opplever at viskermotoren ryker.

– Vi opplever at mange tror dette dekkes av bilforsikringen, men det gjør det altså ikke. Å skifte vindusviskermotor kan koste opp imot 10.000 kroner, det kan bli sure penger å betale for noe man enkelt kunne ha unngått, sier Brandeggen.

Å kjøre uten fungerende vindusviskere er trafikkfarlig, og kan også resultere i bøter fra politiet. Brandeggen anbefaler å løsne viskerne fra ruta før man starter bilen.

– Problemet er at vindusviskerne kan sitte godt fast i stivfrosset is. Da må man rett og slett skrape de løs før man starter bilen. Et lite triks er å sette vindusviskerne opp idet man parkerer for kvelden. Man unngår fastfrysing, det er lettere å skrape frontruta og viskerne varer gjerne lengre, sier han