Disse har søkt på politimesterjobben

En kvinne var på søkerlisten, men trakk seg.

ØNSKER Å FORTSETTE: Ole B. Sæverud har søkt nytt åremål som politimester i Troms. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

15. juni for seks år siden oppnevnte Kongen i statsråd Ole B. Sæverud til politimester i Troms. 30. juni er hans første åremålsperiode over.

Tirsdag ettermiddag ble søkerlisten til jobben som politimester offentliggjort og på den var det kun to søkere, hvorav en av søkerne har trukket seg.

LES OGSÅ: Sæverud søker seks nye år

Det er derfor kun en søker til jobben, og det er nåværende politimester Ole Sæverud.

– Hva tenker du om at det kun er du som har søkt på jobben?

– Jeg har ikke sett det eller tenkt over det. Jeg styrer ikke prosessen, sier Sæverud.

– Synes du det er rart at ikke flere har søkt?

–Jeg ønsker ikke å kommentere en prosess som jeg er en del av.

Da Politidirektoratet i midten av februar lyste ut politimesterstillingen, opplyste Sæverud til iTromsø at han var usikker på hvorvidt han ville søke seks nye år. Sæverud informerte imidlertid sine ansatte mandag morgen – dagen søknadsfristen gikk ut – om at han har søkt et nytt åremål.

– Vi har fått til veldig mye i reformen, men jeg vil ikke bare være med på å bygge opp det nye politidistriktet – jeg vil være med på å få det til å virke også. Jeg håper derfor at jeg får fortsette som politimester, sier han.


Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter