Arnfinn Sundsfjord, tidligere dekan ved det helsevitenskapelige fakultet, har sittet i fire år som universitetets representant i Helse Nord-styret. Da nytt styre skulle velges i januar, mistet han imidlertid vervet.

Tirsdag ble det klart at et enstemmig fylkesting ønsker Sundsfjord inn som ny UNN-styreleder etter at Johill Andreassen valgte å trekke seg fra ledervervet i kjølvannet av trusselsaken i februar.

Nå foreslår også Kommunesektorens Organisasjon (KS) den tidligere dekanen som ny leder av sykehusstyret. I tillegg ønsker de KrF-politiker Helga Marie Bjerke, Høyre-politiker Terje Olsen og Frp-politiker Hanne C. S. Iversen inn i styret som medlemmer.

KS og Troms fylkeskomme ba for to uker siden Helse Nord utsette valget av nytt UNN-styre, da de allerede hadde foreslått Andreassen som leder forut for hennes avgang.

- Ut fra situasjonen som var oppstått ønsket man tid å justere tidligere innsendte forslag, og med vedtaket i dag har vi fått tid til det, sier fylkesstyreleder Marianne Bremnes i KS Troms i en pressemelding.