Publikum ba UP holde fartskontroll på Berg - 18 bilister ble tatt

Etter oppfordring fra publikum har Utrykningspolitiet holdt kontroll ved Innlandsveien på Berg.

TIPSENE HAGLER INN: UP-sjef Geir Marthinsen forteller at politiet daglig får tips om strekninger der folk regelmessig bryter fartsgrensene.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

18 personer fikk forenklede forelegg da UP holdt kontroll mellom klokken 06.40 og 08.40 onsdag morgen. Den høyeste hastigheten som ble målt var 70 km/t i 50-sonen. Ingen mistet førerkortet som følge av kontrollen.

- Vi fikk en oppfordring om at vi burde ha en fartskontroll der. Slike oppfordringer får vi hver dag fra hele Nord-Norge, da velger vi oss ut veier og holder kontroll, forteller UP-sjef Geir Marthinsen.

FOR ABONNENTER: Her tar UP flest fartssyndere i Tromsø

Han forteller at politiet er klar over mange veier der folk kjører fortere enn de bør til alle døgnets tider.

- Vi setter opp en liste av veier vi har et mål om å komme innom.

FOR ABONNENTER: Mer enn «annen hver» dag stopper politiet berusede sjåfører i Tromsø

- Selv de som ble tatt sier det er bra vi kommer og følger med. Noen av dem som fikk forelegg i dag, er folk som selv har registrert at fartsnivået er for høyt i området. Men når de selv setter seg bak rattet er de kanskje litt sent ute til skole eller jobb, og da trykker de litt for hardt på gasspedalen.

LES OGSÅ: Stadig flere blir tatt i fartskontroller: Slik forklarer UP-sjefen utviklingen

Ifølge Marthinsen ser UP ofte at fartsnivået stiger i områder der det er lenge siden de har hatt kontroll. Overfor iTromsø meddeler han at ingen veier er fredet for kontroll.

- Selv om hovedtyngden av kontrollvirksomheten vår er på hovedveinettet, vil jeg si at rundt 30 prosent av den er på andre veier. Tipsene hagler inn til oss, vi får både e-poster og telefoner. De som tipser er gjerne beboere eller yrkessjåfører. Tipsene gjelder ofte områder som ikke har gang- og sykkelveier, sier UP-sjefen.


STRAFF-O-METER: Velg fartssone og hastighet - sjekk hva straffen blir3. Sannsynlig reaksjon

[*] Straff-o-meteret gir svar på forventet straff ved normale omstendigheter, altså der det er verken spesielt formildende eller skjerpende omstendigheter. ■ Flere forhold kan innvirke på straffenivået, slik som kjøreforhold, sikt, skadeomfang samt rulleblad og tidligere prikkbelastninger. Endringer i rettspraksis beveger dessuten straffenivået i strengere eller mildere retning. ■ Normalt blir det ikke påstått bøter i kombinasjon med samfunnstraff eller ubetinget fengsel. Bøtesatsene er ajour pr. januar 2018. ■ Grensene mellom de ulike straffereaksjonene er basert på "Veiledende normer for påstand om samfunnsstraff i ulike hastighetssoner", rundskriv fra Riksadvokaten av 19. oktober 2007 (ikke videreført). ■ Førere under 18 år slipper normalt ubetinget fengselsstraff. ■ Kilder: "Forskrift om forenklet forelegg i vegtrafikksaker", "Standardiserte bøtesatser for trafikkovertredelser" og "Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv." | Av: Trond Haakensen og Stian Andreassen ©iTromsø

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter