18 personer fikk forenklede forelegg da UP holdt kontroll mellom klokken 06.40 og 08.40 onsdag morgen. Den høyeste hastigheten som ble målt var 70 km/t i 50-sonen. Ingen mistet førerkortet som følge av kontrollen.

- Vi fikk en oppfordring om at vi burde ha en fartskontroll der. Slike oppfordringer får vi hver dag fra hele Nord-Norge, da velger vi oss ut veier og holder kontroll, forteller UP-sjef Geir Marthinsen.

FOR ABONNENTER: Her tar UP flest fartssyndere i Tromsø

Han forteller at politiet er klar over mange veier der folk kjører fortere enn de bør til alle døgnets tider.

- Vi setter opp en liste av veier vi har et mål om å komme innom.

FOR ABONNENTER: Mer enn «annen hver» dag stopper politiet berusede sjåfører i Tromsø

- Selv de som ble tatt sier det er bra vi kommer og følger med. Noen av dem som fikk forelegg i dag, er folk som selv har registrert at fartsnivået er for høyt i området. Men når de selv setter seg bak rattet er de kanskje litt sent ute til skole eller jobb, og da trykker de litt for hardt på gasspedalen.

Ifølge Marthinsen ser UP ofte at fartsnivået stiger i områder der det er lenge siden de har hatt kontroll. Overfor iTromsø meddeler han at ingen veier er fredet for kontroll.

- Selv om hovedtyngden av kontrollvirksomheten vår er på hovedveinettet, vil jeg si at rundt 30 prosent av den er på andre veier. Tipsene hagler inn til oss, vi får både e-poster og telefoner. De som tipser er gjerne beboere eller yrkessjåfører. Tipsene gjelder ofte områder som ikke har gang- og sykkelveier, sier UP-sjefen.