Frisør røyklagt etter feil i vifte - fikk låne lokaler av konkurrent

Frisør i Nord fikk hjelp hos gode kolleger da røyk fylte salongen.

RYKKET UT: Politiet rykket ut til Mack-gården på grunn av røykutvikling fredag morgen. 

nyheter

Fredag morgen meldte politiet om røykutvikling ved Compagniet. Politiets innsatsleder på stedet kunne kort tid senere fortelle at de slet med å lokalisere kilden til røyken.

Kort tid etterpå ble det avklart at røyken kom fra en vifte i ventilasjonsanlegget til Frisør I Nor, som er lokalisert i Mack-gården hvor også Compagniet ligger. Dette forteller daglig leder Bjørn Lasse Haug ved Compagniet.

– Klokken 10.27 fant vi ut at det oppsto i en vifte og huseier og elektriker har jobbet videre med saken, bekrefter Kurt Albrigtsen ved 110-sentralen.

Røyk i salong

Innehaver av Frisør i Nor, Kari Sabbasen, var på reise da det skjedde, men kan fortelle at det mest sannsynlig var varmegang i en vifte i ventilasjonsanlegget som førte til røykutviklingen.

– En av dem som jobber på salongen kom på jobb klokken 08.00 og kort tid etter kom en annen på jobb.  Da var det røyk i lokalet, noe som førte til at brannalarmen gikk, sier Sabbasen.

Ifølge Sabbasen tok det ikke lang tid før røyken forsvant inne på salongen.

– Da vi luftet ut forsvant den etter cirka 15 minutter fra salongen. Det ser heldigvis ikke ute til at det ble noen ødeleggelser eller lignende, men jentene på jobb sa det luktet varm plast, sier Sabbasen.

Ventilasjonsanlegget starter ifølge Sabbasen automatisk kl. 08.00 og slukkes automatisk når arbeidsdagen er over,

– Vi har en vedlikeholdsavtale med et ventilasjonsfirma, så dette må ha vært et uhell.

Hell i uhell

På tross av en uheldig start på fredagen fikk frisørsalongen hjelp fra gode kollegaer.

– Vi ringte Salong 28 og fikk kort tid etter komme inn der med alle fem frisører og kunder, noe som gjorde at flesteparten av kundene våre fikk behandlingen. Det var kun de som hadde time først fredag morgen som dessverre mistet timene sine.

I morgen kommer Frisør i Nor til å ha åpent som vanlig.