Rektor: – Det skal ikke være tvil om at Sundsfjord var UiTs foretrukne kandidat

Det sier rektor ved Universitetet i Tromsø, Anne Husebekk, dagen etter at det ble kjent at Ansgar Gabrielsen fikk styrelederjobben i UNN, fremfor Arnfinn Sundsfjord.

REKTOR: Anne Husebekk ved UiT understreker at Arnfinn Sundsfjord var universitetets foretrukne kandidat.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Sundsfjord var både fylkestinget, kommunenes og UiTs foretrukne kandidat til styreledervervet. Det skapte torsdag store reaksjoner i fylkestinget og KS at Sundsfjord ble bortvalgt, til fordel for Gabrielsen.

I et intervju med iTromsø torsdag sa styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, at de har vært opptatt av å få inn styrerepresentasjon fra universitetet, og besluttet – i samspill med UiT – at den nåværende dekanen ved helsevitenskapelig fakultet ville være det naturlige valget.

Det ble derfor dekan Thrina Loennechen som fikk plass som styremedlem.

Les også: Tordner mot valget av ny UNN-styreleder: – Vi er særdeles overrasket

– Sundsfjord vår foretrukne kandidat

Rektor Husebekk vil nå presisere at for universitetet var det hele tiden Sundsfjord som var den foretrukne kandidaten.

– Det skal ikke være tvil om at UiT støttet Arnfinn Sundsfjords kandidatur som leder 100 prosent. Da Helse Nord ringte til meg i går kveld, ble jeg informert om hvem som ble styreleder, og at det var klart at han ikke ble det, sier Husebekk.

Hun fikk da spørsmål om hvem som burde sitte som styremedlem, og svarte at hun ønsket å knytte det til dekanen ved det helsevitenskapelig fakultet.

– Det er tradisjon for at dekanen på helsefak. sitter i UNN-styret, så da ble det sånn når situasjonen var sånn at Sundsfjord ikke ble styreleder, sier Husebekk.

Les også: Marianne Telle: – Flere kandidater ble vurdert

Hun er glad for at UiT får en person inn i styret, men understreker at hun ville ha foretrukket at den personen ble styreleder.

FORETRUKKEN KANDIDAT: Arnfinn Sundsfjord fikk ikke styrelederjobben, til tross for at både fylkestinget, kommunene og universitetet stilte seg bak ham. FOTO: Martine Haugland 

 

Ønsket styreleder fra Nord-Norge

Hun er skeptisk til at Helse Nord nå har valgt en styreleder som ikke kjenner landsdelen. Gabrielsen, som er fra Oslo, er tidligere lokalpolitiker, ordfører og stortingsrepresentant.

– Personlig er jeg skeptisk til at man velger en sikkert svært kompetent styreleder, men som ikke kjenner vår landsdel og vår region.

Det ble tidlig i februar klart at Jorhill Andreassen fra Senja trakk seg som styreleder ved UNN. Husebekk berømmer den tidligere styrelederen.

– Jorhill Andreassen har sittet på Senja, og har hatt hjerte for UNN. Hun har vært en utrolig god styreleder. Jeg tror det blir tyngre for Gabrielsen å få kontakten og fornemmelsen med landsdelen. Men jeg betviler ikke at han er en dyktig person, sier hun.

Les også: Han blir ny styreleder på UNN