Avinor om påsketrafikken:

– Vær ute i veldig god tid

Avinor har en klar oppfordring til alle som skal ut og reise i påsken.

FORVENT KØ: Slik så det ut under juletrafikken i forfjor. Da strakte køene seg helt tilbake til bakveggen på flyplassen. Nå oppfordrer Avinor folk om å være ute i god tid for å unngå lignende køer.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Ifølge Mona Ringstrand, kommersiell sjef i Avinor på Tromsø lufthavn, vil det toppe seg ekstra mye fredag.

– Fredag er vanligvis den travleste dagen i påsken, men vi forventer også stor trafikk hele påskeuken, sier hun i en pressemelding.

Ekstrafly til og fra Tromsø

Ringstrand sier at det er satt opp mange ekstrafly til og fra Tromsø, noe som også vil føre til økt trykk på flyplassen.

– Det er mange reisende og det er mye bagasje, så vi ber folk beregne litt ekstra tid og følge ekstra med på skiltingen, forklarer Ringstrand.

I forbindelse med påsken er det også mange som reiser med skiutstyr og annen spesialbagasje.

ADVARER: Kommersiell sjef Mona Ringstrand i Avinor sier at trafikktoppen kommer i slutten av denne uka. – Fredag er vanligvis den travleste dagen i påsken, sier hun. Foto: Tom Benjaminsen 

 

Planlegg god tid

Ringstrand ber folk som tar med slik bagasje om ikke å komme i siste liten.

– Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje og sikkerhetskontroll, påpeker hun.

Ringstad sier at man kan være føre var og spare tid ved å bruke selvbetjeningsløsningene på flyplassen. Da bør man imidlertid tenke på en del ting.

– De oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper og plassere sekker og bager i bagasjekasser slik at de ikke henger seg fast i bagasjebåndet og skaper forsinkelser.

LES OGSÅ: Røde kors skjerper beredskapen