I januar i fjor ble fire menn dømt i Nord-Troms tingrett for fremstilling og oppbevaring av store mengder cannabis. Påtalemyndigheten la ned krav om at huset skulle inndras, men dette ble avvist av tingretten.

Lagmannsretten ville inndra huset

Tre av mennene anket dommen til lagmannsretten, dette resulterte i skjerpet straff. To menn i 30-årene fikk to år og to måneders ubetinget fengsel, mens en mann i 20-årene fikk et år og seks måneders ubetinget fengsel, skriver Nordlys. Lagmannsretten kom fram til at huset der produksjonen fant sted skulle inndras som en del av straffen. Den 33 år gamle mannen som eier huset anket dommen til Høyesterett. Denne uken konkluderte Høyesterett med at huset, eller 600.000 kroner som er verdien av halve huset, ikke kan inndras som en del av straffen, melder NTB.

Fant utstyr til cannabisdyrking i huset

Hasjplantasjen ble oppdaget i 2014 etter at tre av mennene ble pågrepet etter mistanke om ruspåvirket kjøring. I bilen ble det funnet vannplugger for kobling og rester av lecakuler. Dette kan bli brukt til produksjon av narkotika. Huset på Kvaløya ble derfor ransaket, og politiet oppdaget at kjelleren ble brukt til cannabisproduksjon. Det ble funnet produksjonsutstyr, deriblant lamper, vanningsanlegg og gjødsel. Det ble også funnet et pengeskrin med til sammen 67.000 kroner. Kun et lite parti cannabis ble funnet i huset.