Craft Beer Festival går for tredobling av antall gjester

Humle & Bier – Craft Beer Festival går inn i sitt tredje år, og håper å fylle Kulturhuset med humblebasert drikke.

ØLSJEF: Michael K. Wold er barsjef på Sånn, og gleder seg til ølfestival. Foto: Martin Lægland 

nyheter

Nesten som Tromsøpalmen spretter det opp nye ølfestivaler i Tromsø. Humble and Bier skal arrangeres av Cafe Sånn for tredje gang – og de satser på å doble antall besøkende for andre år på rad.

– Vi merker at interessen for øl har økt veldig de siste årene, og at slike ølfestivaler er veldig populært både i andre norske byer og utenlands. Derfor vil vi ha et tilbud her sier barsjef på Cafe Sånn, Mikael K. Wold.

Åpent for alle

Det er Sånn som står bak festivalen, som skal foregå på Verkstedet på Kulturhuset 6. og 7. april. Dit kommer flere mikrobryggeri, både lokale og fra resten av landet. Blant annet Syv fjell, Graff, Bryggeri 13, Cervisiam, Lervik, Ego, Senja og Lofotpils.

– I mange år har det eksistert restaurant- og kafémesser hvor folk går rundt og smaker på øl. Det er veldig hyggelig, men ofte er det kun for folk i bransjen. Dette er derimot noe som er åpent for alle. Også kommer bryggeriene sånn at man får snakke med folkene som jobber der, sjabbe skit, eller bare komme med venner for å utvide ølhorisonten.

ØLSJEF: Michael K. Wold er barsjef på Sånn, og gleder seg til ølfestival. Foto: Martin Lægland 

 

Ingen fyllefestival

Det er ikke noe program utenom øldrikking, og barsjefen bedyrer at det skal foregå i ordnede former.

– Det er ikke noe fyllefestival, men litt beruselse blir det sikkert, som det ofte blir når man har med alkohol å gjøre.

LES OGSÅ: Derfor lager denne gjengen eget øltog

I fjor hadde de til sammen rundt 200 gjester innom festivalen.

– I år vil vi fylle Verkstedet. Jeg håper vi får masse besøkende, og målet er å få til sammen 500–600 personer innom festivalen begge dagene, sier Wold.