En person tatt i snøskred ved Solligården

Mannen i 30-årene ringte selv nødnummeret og fortalte at han var tatt av skred.

LØFTET UT Luftambulansen løftet mannen ut av skredet og fraktet ham til UNN.  Foto: Lars A. J. Giske

nyheter

Politiet fikk melding om skredet litt før klokken 14.00 onsdag. Klokken 14.39 ble han løftet ut av skredet med helikopter og fraktet til UNN for behandling.

Skadene er av UNN beskrevet som moderate, og det bekreftes at det dreier seg om bruddskader. Mannens tilstand er stabil.

Mannen ble tatt i skredet, men ikke begravet. Han ringte selv til nødnummeret og meldte at han var tatt i skredet.

Skadet

– Innringer sier seg skadet. Luftambulanse, politi og Røde Kors Hjelpekorps er på stedet, opplyste operasjonsleder Kåre Munkvold til iTromsø mens redningsaksjonen pågikk.

I samtalen med politiet opplyste mannen at han var skadet i armene.

– Det er en person som har vært involvert, vi har ingen indikasjon på at det skal være flere som er tatt. Mannen var på tur med to hunder i et skogområde ved Solligården da han ble tatt. 

Vurderer skredfaren

– Hvordan er skredfaren på stedet nå?

– Det er generelt stor skredfare - nivå fire, som er stor. Det gjøres vurderinger på stedet med tanke på nye skred, fortløpende, sier Munkvold.

Aksjonsleder Ola Malnes Pettersen i Røde Kors hjelpekorps forteller at det er i underkant av ti personer fra Røde Kors på stedet.

– Vi har moblilisert oss og rykket ut. Situasjonen er uendret per nå, og vi avventer enn så lenge. Akkurat nå prøver redningshelikopteret å løse det, så gjør vi klar dersom det ikke går.

Fagleder for skred er ifølge Pettersen også på vei inn til området hvor skredet gikk.

– Vet du om hundende til mannen også er tatt av skredet?

– Hundene er funnet av oss, og er på tur ned nå. Jeg vet ikke noe inngående om tilstanden deres, men det går etter forholdene bra med begge to. De er bare litt skeptiske til en rød vest, sier Pettersen.