Nobina kjører sommerruter i dag

Skal du benytte deg av busstilbudet i påsken, burde du være oppmerksom på hvordan rutene ser ut. Så tidlig som onsdag 28. mars starter ferierutene.

TILPASSET KAPASITET: Nobina mener kapasiteten har blitt tilpasset godt i påsken og at det heller blir å kjøre for mange busser, enn for få.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Selv om flere av Tromsøs innbyggere har lagt ut på reise, er det fortsatt noen i byen som er avhengig av buss. 

Tromsøs innbyggere er flittige brukere av busstilbudet i byen og veksten for busstrafikk er hyppig. Allerede i januar 2017 merket busstrafikken en økning på 8,5 prosent fra året før.

Kjører sommerruter

Fra og med onsdag 28. mars skal rutene 20 til 74 utrolig nok kjøre sommerruter. Dette opplyser tromskortet.no.

– Grunnen til at det står sommerruter er bare fordi produksjonen på sommeren er lavere. Man har tilpassa rutene til etterspørselen. Onsdag skal altså avgangene være lik hverdagsavgangene om sommeren. Det blir flere avganger enn det er på søndager, som har færre avganger i sin alminnelighet, sier driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen.

De tyngste rutene har generelt god frekvens, mener driftssjefen. Rutene 20, 33 og 34 har hyppig frekvens også på sommertid og Nobina mener kapasiteten har blitt tilpasset tilstrekkelig denne påsken.

– Det er nok ingen som ikke får plass på bussen akkurat, det blir heller for få passasjerer. Mandag og tirsdag har det gått som normalt og det har heller gått for mange busser enn for få. Vi har allerede merket at det har vært langt færre reisende, sier Nilssen.

Søndagsruter fremover

Skjærtorsdag begynner Nobina med søndagsruter for linjene 20 til 44. Søndagsrutene fortsetter frem til 2. påskedag.

Linjene 70 til 74 er innstilt under hele perioden og nattbussene blir heller ikke kjøre langfredag og påskeaften.

– All informasjon om bussruter ligger på hjemmesiden. Hvis du bruker appen for Troms fylkestrafikk blir du alltid å få oppdaterte rutetider og du kan også søke deg frem i tid, hvis du ønsker det. Nå som det er mye mindre trafikk ute så tror jeg det blir å gå greit. Det er uansett en grunn for at denne uken kalles for «den stille uke», for å si det sånn, forteller Nilssen.