Det var ingen tvil om at denne kaken slo godt an på iTromsø.

– Dette er den beste ostekaken jeg har smakt, slo Lars A. J. Giske fast.

Med en syrlig tvist blir den ikke for søt.

Ostekake med lemoncurd

Bunn:

• 14 digestive kjeks (ca. 200 g)

• 100 g smeltet smør

Fyll:

• 4 gelatinplater

• 400 g kremost naturell

• 2 dl tyrkisk yoghurt eller matyoghurt

• 1–1 1/4 dl melis

• revet skall og saft av 1 sitron

Pynt:

• ca. 1 dl lemoncurd

• ca. 1 dl bringebær

• revet sitronskall

Slik lager du kaken

1. Knus kjeksen i en food processor og tilsett smøret. Kjør til alt er bladet. Fordel massen i en form med løs kant og legg gjerne bakepapir i bunnen. la dette stå kaldt.

2. Legg gelatinplater i kaldt vann i minst 7 minutter. Pisk sammen ost, yoghurt og melis. Tilsett sitronskallet.

3. Ta gelatinplatene opp og smelt i sitronsaften. Avkjøl til en tyktflytende konsistens. Blad den ikke altfor kalde ostemassen med gelatinoppløsningen. Hell alt i en form, ca 24 cm. Sett kaken kaldt for å stivne i kjøleskap – minst to timer.

4. Fordel et tynt lag lemoncurd over kaken ved servering og pynt med bær, revet sitronskall og sitronmelisse.

Lemoncurd får man kjøpt ferdig på glass, men den kan du også lage selv.

Lemoncurd

• 4 eggeplommer

• 150 g sukker

• 1 dl presset sitronsaft

• revet skall av to sitroner

• 100 g smør

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle og sett den over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald. Sitronkremen vil da tykne enda mer og bli mer kremete.