May Liza fra Tromsø fikk uvanlig fangst: – Den var seig

Tromsøværingen May Liza Johansen dro torsdag opp en torsk på hele 30,54 kilo utenfor Ålesund.

Torsk på over 30 kilo fra Vestlandet er ikke hverdagskost, men kjempen May Liza Johansen dro opp utenfor Ålesund i påsken var over den magiske grensen.  Foto: Kato André Bøe

nyheter

Det var fiske- og jakt nettstedet Hooked som først omtalte saken.

– Jeg kjente straks at det var en skikkelig stor torsk som hadde tatt. Det var ikke noe særlig med rykking, men den var seig, og dro sakte ut snøre på forholdsvis hard brems. Det er lenge siden jeg har hatt slik bøy i stangen, og fisken var utrolig sterk. Jeg brukte nok 10-15 minutter på å få den opp fra 70 meters dyp, sier May Liza Johansen til Hooked, etter å ha landet en torsk på hele 30,54 kilo rett utenfor Ålesund sentrum.

Det er ikke uvanlig at det dukker opp stangfanget torsk på over 30 kilo i de nordligste fylkene, og da spesielt utenfor Sørøya i Finnmark. Stangfisket torsk på over 30 kilo fra Vestlandet, om enn nordvest, hører en derimot veldig sjelden om.

– Da denne bamsen var vel om bord i båten, steg jubelen til himmels. Vi skjønte nemlig fort at dette var ny personlig rekord. Min gamle rekord var på 24,5 kilo, også denne tatt i Ålesund, men denne var betydelig større, sier Johansen, som er bosatt i Stryn til Hooked.