Får 3,4 millioner til idrettsformål

Troms idrettskrets får 3,4 millioner kroner til ulike idrettsformål.

  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

nyheter

Det er fylkesrådet som står bak tildelingen, og pengene skal brukes til ulike idrettsformål. Noe av pengene er øremerket til folkehelsetiltakene Aktiv på dagtid og Inkludering i idrettslag.

– Gjennom midlene gis idrettskretsen og særkretsene/ regionene mulighet til å være et koordinerende ledd for idretten, til å arrangere og legge til rette for idrettsaktivitet og kompetanseheving. Det er viktig å understøtte idrettskretsens virksomhet og bidra til å gi gode rammevilkår for utøvere, trenere og ledere, sier fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap) i en pressemelding.

Med rundt 56.000 medlemskap representerer Troms idrettskrets den største frivillige organisasjonen i Troms.

Fylkesrådet har også bevilget 140.000 kroner til Barentsidretten, 80.000 kroner til fylkeslekene for utviklingshemmede i Bardu, 40.000 til Samenes idrettsforbund til deltakelse i Arctic Winter Games og 100.000 kroner til et ungdomsprosjekt i regi av Norges råeste bakkeløp.