Ordføreren om det rasistiske klistremerket: – Jeg vil ikke ha den dritten her

Ønsker å ta en alvorsprat med vedkommende som har hengt opp klistremerkene.

Forbanna: Ordfører Kristin Røymo blir sint når hun hører om det som har skjedd med familien på Tomasjordnes.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

iTromsø kunne søndag fortelle om familien Torabi som i helgen opplevde for andre gang at det var hengt opp rasistiske klistremerker på døra til fellesbalkongen, døra inn fra svalgangen, samt på ytterdøra til deres leilighet på Tomasjordnes.

På klistremerkene står det: «Refugees are not welcome» – eller at «flyktninger ikke er velkomne».

Da ordfører Kristin Røymo fikk høre om hendelsen ble hun skikkelig forbanna.

– Jeg vil ikke ha den dritten her. Jeg vil gjerne se inn i øynene på vedkommende klistrer slik dritt på medmennesker sin dør, hva tenker mennesker som gjør slikt? Det gjør meg så opprørt.

Kjenner på frykt

I tillegg til å bli sint blir hun også trist på vegne av Mahbob og Sayd Torab og deres datter.

– Det var helt hjerteskjærende å se. Jeg vil gjerne si til familien at hjertet mitt blør når jeg ser at dette skjer på deres hjem. Jeg fikk lyst til å kjøre dit og gi de en klem, sier Røymo.

Hun mener at slike ting ikke skal skje i Tromsø.

– De har flyktet fra utrygghet og har kommet hit til et sted hvor de skal være trygge. Tenk så mye frykt de må kjenne på. Derfor lurer jeg på om vedkommende som har gjort dette skjønner hvor ille det egentlig er.

Vil ta en alvorsprat

Ordføreren oppfordrer, den eller de som har hengt opp klistremerkene, til å stå fram.

– Jeg skulle gjerne hatt meg en alvorsprat med vedkommende, man skal ikke drive å spre frykt, kulde og hat. Han eller hun skal bare ta kontakt, personen kommer ikke til å bli avvist.