Terje Sørgulen er største eier i Skinnboden Arctic Products. Han avviser kommentaren fra Siri Martinsen i NOAH om at de forsøker å provosere ved å selge skinn av dyr som isbjørn og ulv.

LES KOMMENTAREN HER!

– Vi driver primært med salg av suvenirer og ønsker ikke å provosere noen, sier Sørgulen.

Kjøper på auksjon

Sørgulen vil heller ikke være med på at de gjennom å selge skinn fra utrydningstruede dyr, bidrar til å skape et marked for denne typen produkter.

– Inuittene skyter årlig rundt 600 dyr i Canada. De spiser kjøttet og selger skinnet på auksjon. Det er canadiske myndigheter som arrangerer auksjonene, og vi kjøper våre produkter der, sier han.

– Martinsen påstår at det også finnes et svart marked for utrydningstruede dyr. Hvordan vet du at de isbjørnskinnene dere kjøper er lovlige?

– Det eksisterer ikke en svartebørs. Vi har papirer på alt, sier Sørgulen og viser til at denne handelen er klarert av Direktoratet for naturforvaltning i Miljødirektoratet.

– Pelsoppdrett er dyreplageri

Martinsen synes også det er umusikalsk å selge ulveskinn da ulv er truet i Norge, men Sørgulen mener at det er uproblematisk siden det Skinnboden selger er ulv fra Canada som ikke har noen ting med norsk ulv å gjøre.

– Jeg ville aldri ha kjøpt et utrydningstrua dyr, det tar jeg sterk avstand fra, påpeker Sørgulen.

Regjeringen går inn for å gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen, noe Sørgulen støtter fullt ut:

– Det er dyreplageri.

– Hva er forskjellen på pelsdyrnæring og det dere driver med?

– Det vi driver med er ville dyr som blir skutt på lovlig vis av inuitter i Canada og eskimoer på Grønland.