Nytt innbrudd på barneskole i Tromsø

To harddisker skal være stjålet i løpet av helgen.

Mortensnes skole.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Politiet melder søndag kveld at det har vært et nytt innbrudd på Mortensnes skole. Dette skjer under to uker siden forrige innbrudd ved skolen.

– Vi har vært på Mortensnes skole etter melding om innbrudd. Så langt ser det ut til at to harddisker er stjålet. Innbruddet har skjedd i løpet av helgen. Sak opprettes, skriver politiet på Twitter sent søndag kveld.

Har ingen mistenkte

Politiet fikk beskjed om innbruddet rundt 21.30 søndag kveld, og det var skolen selv som varslet politiet.

Politiet har foreløpig ingen konkrete mistenkte. De vet ikke om det har en sammenheng med innbruddet i påska, men dette er noe politiet vil se på.

– Hvordan har de tatt seg inn på skolen?

– Det har vi ikke detaljoversikt over, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen til iTromsø mandag formiddag.

Påtroppende rektor: I løpet av våren vil Elisa Joensen ta over som rektor på Mortensnes skole. Foto: Tromsø kommune 

 

Skal gå gjennom loggene

Ifølge rektor ved skolen, Elisa Joensen, er det heller ikke denne gangen tegn til knuste vinduer eller oppbrutte dører.

– Vi vet ikke hvordan de har tatt seg inn. Nå i dag skal vi gå gjennom loggene sammen med vakt og vaktmester, for å se om det er dører som har stått ulåst, eller om noen har kommet seg inn med nøkkel, sier Joensen.

Innbruddet ble oppdaget av ansatte, som så at døra til arbeidsrom sto åpen. Der inne var stasjonære pc-er tatt, mens skjermene sto igjen. Dette er maskiner som brukes av lærerne.

Vil gå gjennom rutiner

Ved forrige innbrudd ville skolen avvente anmeldelse. Nå er imidlertid begge innbruddene anmeldt til politiet.

– Sist ville vi undersøke litt rundt. Nå når det har kommet et til, som er likt det første innbruddet, valgte vi å gå til anmeldelse, sier Joensen.

Hun sier at det er mange som bruker skolen, og som har nøkler. De vil gå gjennom sine rutiner, se på loggen og hvem som har tilgang. De vil vurdere om de skal bli nødt til å bytte låsesystem.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter