God måned for hotellene i Nord-Norge

Hotellvirksomhetene i Nord-Norge opplevde en solid økning i antall overnattinger i februar. Det samme kan ikke sies om campingplassene.

GOD MÅNED: Februar var en god måned for hotellene i Nord-Norge.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge økte med hele 17 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor. Norge som helhet opplevde en økning på syv prosent.

Samtidig har antall utenlandsovernattinger på campingplasser, hyttegrender og vandrehjem i Nord-Norge sunket med fem prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

- Selv om det har vært en liten nedgang i campingtrafikken bidrar hotellveksten til økt totaltrafikk, sier Ole Hjartøy, regiondirektør i NHO i en pressemelding.

Les også: Tromsø lufthavn opplever en gigantøkning i utenlandstrafikk

Økning i totaltrafikken

Ser man på totaltrafikken i Nord-Norge i februar, har det forekommet en økning på fire prosent. Norge som helhet opplevde en økning på to prosent.

Campingplasser, hyttegrender og vandrehjem i Nord-Norge opplevde en nedgang i totaltrafikken med tre prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

LES OGSÅ: The Edge utvider til nabobygget: – Det har blitt alt det vi drømte om

Grei nordnorsk start på året

I januar og februar har det totalt vært 456 655 overnattinger i Nord-Norge.

Dette er 605 flere overnattinger enn de to første månedene i fjor. Norge som helhet har opplevd en økning på fire prosent i de to første månedene.