God måned for hotellene i Nord-Norge

Hotellvirksomhetene i Nord-Norge opplevde en solid økning i antall overnattinger i februar. Det samme kan ikke sies om campingplassene.

GOD MÅNED: Februar var en god måned for hotellene i Nord-Norge.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge økte med hele 17 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor. Norge som helhet opplevde en økning på syv prosent.

Samtidig har antall utenlandsovernattinger på campingplasser, hyttegrender og vandrehjem i Nord-Norge sunket med fem prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

- Selv om det har vært en liten nedgang i campingtrafikken bidrar hotellveksten til økt totaltrafikk, sier Ole Hjartøy, regiondirektør i NHO i en pressemelding.

Les også: Tromsø lufthavn opplever en gigantøkning i utenlandstrafikk

Økning i totaltrafikken

Ser man på totaltrafikken i Nord-Norge i februar, har det forekommet en økning på fire prosent. Norge som helhet opplevde en økning på to prosent.

Campingplasser, hyttegrender og vandrehjem i Nord-Norge opplevde en nedgang i totaltrafikken med tre prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

LES OGSÅ: The Edge utvider til nabobygget: – Det har blitt alt det vi drømte om

Grei nordnorsk start på året

I januar og februar har det totalt vært 456 655 overnattinger i Nord-Norge.

Dette er 605 flere overnattinger enn de to første månedene i fjor. Norge som helhet har opplevd en økning på fire prosent i de to første månedene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter