Stor katastrofeøvelse: 140 «skadet» etter brann på Otium og Kulta

Medisinstudentene er i gang med sin årlige katastrofeøvelse.

Her øves det på en tenkt situasjon der det har vært brann på både Otium og Kulta.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Politiet melder klokken 09.20 fredag formiddag at nødetatene har en stor katastrofeøvelse på Otium i Tromsdalen. Dette er medisinstudentenes årlige katastrofeøvelse.

Øvlingsleder Mads Gilbert forteller at scenarioet går ut på at 140 personer er skadet etter en brann på Otium og Kulta. De har innhalert giftig røyk.

Både brannvesenet, Avinor, politiet, UNNs katastrofeteam, Sivilforsvaret og kommunens kriseledelse deltar på øvelsen. For første gang er også legevakta i Tromsø med på øvelsen.

Se stor bildeserie fra øvelsen (for abonnenter)

Ifølge Gilbert vil de 140 personene sendes enten til akuttmottaket ved UNN eller til et feltsykehus som er satt opp på MH-bygget. Der er 70 personer i sving for å ta imot personene som i øvelsen skal ha pådratt seg skader.

Ifølge øvingsdirektivet skal den årlige øvelsen trene, dyktiggjøre og «stressvaksinere» fjerdeårsstudentene på medisinerstudiet.

Øvelsen blir en avslutning på delemnet Akuttmedisin og katastrofemedisin som studentene har vært igjennom i vår.

"Gjennom øvelsen skal vi trene og dyktiggjøre den tverrfaglige innsatsen som de operative innsatsmiljøer i Tromsø og UNN- Tromsø forventes å kunne bidra med ved storulykker og katastrofer innen våre ansvarsområder", skriver professor og klinikkoverlege, Mads Gilbert, i et infoskriv.

iTromsø kommer tilbake med mer fra katastrofeøvelsen!