Fem av ni ambulansefly står på bakken

Store hull i vaktplanen til Lufttransport.

LUFTAMBULANSE: Ved basen i Tromsø er det Lufttransport AS som har kontrakt.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det opplyser Helse Nord på sine nettsider.

– Beredskapen er ganske dårlig mandag og tirsdag. Da har vi fire til fem fly ute. Men det er faktisk ganske naturlig. Det er tolv piloter som har sagt opp hos oss. Sju av dem er kapteiner. Det vil si at vi har 30 hull i vaktplanene våre, sier administrerende direktør i Lufttransport Frank Wilhelmsen til TV2 ifølge NTB.

Fra mandag klokken 18.00 til 06.00 tirsdag forventes det at sju av sju fly er i beredskap.

«På dagtid er et ekstra fly fra Babcock i beredskap i Nord-Norge. Dette flyet kan lande på langbaner og Svalbard. I tillegg er to ambulansehelikopter fra Forsvaret stasjonert i døgnberedskap i Kirkenes og Lakselv (Banak)», skriver Helse Nord på sine nettsider.