Telle trekker seg

Styreleder i Helse Nord RHF trekker seg

Trekker seg: Marianne Telle, trekker seg som styreleder i Helse Nord.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord RHF, trekker seg. Styrets nestleder Inger Lise Strøm overtar som styreleder inntil videre. Det skriver Helse Nord i en pressemelding.

- Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer. Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort, sier helseminister Bent Høie i pressemeldingen.

Tidligere i dag kom det fram at Marianne Telle sykemeldes på ubestemt tid.

Høie understreker at det ikke er kommet frem noen opplysninger som tilsier at Marianne Telle har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen, eller fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling, ifølge Helse Nord.

Tirsdag avholdes et ekstraordinært styremøte i Helse Nord, da er det kun én sak på sakskartet: Luftambulansekrisen.

Helse Nord og Luftambulansetjenesten HF har satt inn flere tiltak for å håndtere situasjonen.

«Vi erkjenner at situasjonen allikevel er krevende og at tiltakene fullt ut ikke kompenserer for utmeldte fly», skriver administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland i saksdokumentet.

Flere har den siste tiden etterlyst Telles avgang, eller bedt henne vurdere sin stilling.

Blant annet stortingspolitikere som Bård Hoksrud i Frp, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Nicholas Wilkinson i SV har vært svært kritiske til Telle.