Camilla har sprunget 27 runder opp til 12. etasje på The Edge:

– Jeg slutter ikke nå

Firebarnsmoren Camilla Stenhaug-Bendiksen er en av flere hundre som tirsdag sprang opp tolv etasjer til toppen av The Edge – 27 ganger.
nyheter

Klokken 14 onsdag møtte iTromsø Camilla Stenhaug-Bendiksen i trappa på The Edge. Hun springer litt for Kreftforeningen, og litt for rekorden.

– Jeg er på runde 27, men jeg er altfor glad i runde tall til å gi meg nå, så vi får se når jeg kommer til 30, sier hun andpusten, mens hun traver rundt i tolvte etasje for å holde beina i gang mellom rundene.

– Det sa jeg også da jeg kom til ti og tyve runder, legger hun til.

«Årets viktigste topptur»

I samarbeid med Kreftforeningen arrangerer The Edge det de kaller for «årets viktigste topptur». Målet er at så mange som mulig skal gå alle 190 trappetrinnene opp til tolvte etasje, så mange ganger de vil.

For hver person som går hele veien opp, donerer hotellet og flere næringslivsaktører en bestemt sum til Kreftforeningen.

Ifølge lederen for Kreftforeningen, Brage Sollund, ble alle forventninger overgått.

– Altså, jeg forventet mellom 500 og 600 mennesker. Nå har det allerede vært nesten 1000 innom her, og mange springer flere ganger. Det er utrolig bra, sier Sollund til iTromsø.

Selv om inntektene er viktige for Kreftforeningen, er det ifølge Sollund like viktig å rette oppmerksomheten mot at fysisk aktivitet virker forebyggende mot kreft.

– 30 minutter hver dag utgjør en stor forskjell, sier han.

Viktig topptur

Med over tre timer igjen av arrangementet, har det vært 946 turgåere i trappene på hotellet.

Blant dem var Trude Ingeborg Smukkestad og Marthe Arnes Pettersen.

– Vi ble invitert av en venninne som tidligere har vært med i Kreftforeningen, så da gjorde vi det. For en god sak, sier Pettersen.

Morten Karlsen er også en av dem som gikk opp trappene.

Han hadde tatt begrepet topptur bokstavelig, og ikledde seg toppturutstyr med ski på ryggen, sko, solbriller og skredsøker på brystet.

I tillegg har flere russ og over 200 barneskoleelever deltatt.

Endte på 36

Fredag tok iTromsø en telefon til Stenhaug-Bendiksen for å høre hvor mange runder hun endte på til slutt.

– 36 runder ble det faktisk.

– Ble du sliten?

– Nei, faktisk ikke. Jeg hadde ikke like mye fart opp mot slutten, men det gikk helt greit. Jeg måtte bare avslutte fordi jeg skulle hente barna i barnehagen. Egentlig var jeg klar for flere runder. Jeg har aldri løpt trappeløp tidligere, men det viste seg å være noe jeg likte godt.