I Nord-Norge står lavtrykkene i kø grunnet et stort høytrykk sørpå. For Tromsøs del betyr det nedbør, vind og kulde, mens Oslo-folket kan juble over temperaturer opp mot 30 grader. Vi har spurt tromsøværingene hva de mener om saken:

Jorunn Tunby (62), lektor:

– Jeg liker jo godt vær, men jeg venter heller her oppe på godværet enn å dra sørover, men jeg tror Vida godt kunne tenkt seg en tur til varmere strøk.

Jorunn Tunby (62), lektor, Erik Mortensen (61), postansatt og Vida (6), Jack Russell-terrier

Erik Mortensen (61), postansatt:

– Det er forferdelig! Kaldt og nysnø på fjellheisen. Og slik var det i fjor også! Også hjelper det lite at de gnir det inn sørfra. Drar til barnebarna i Glasgow, men det er jo Skottlands Bergen.

Veronica Klingan (32), fotograf og radiograf

Veronica Klingan (32), fotograf og radiograf:

– Det er hustrig. Kom hjem lørdag kveld fra Kreta og angrer på at jeg ikke tok 14 dager. Vi vet jo at det snur også har vi hatt det veldig fint, så egentlig har vi lite å klage på.

Steve Lorentzen (50), lager fiskemat

Steve Lorentzen (50), lager fiskemat:

– Tidligere i mai var det bra, men nå har jeg funnet fram lua igjen, så det er litt surt og kaldt. Jeg kunne ikke tenke meg å reise sørover for å få godvær. Man klager ikke på været.

Frank Brendeløkken (37), opplæringskonsulent

Frank Brendeløkken (37), opplæringskonsulent:

– Lever lenge på det vi har hatt nå i mai. Vi vet at godværet kommer tilbake og dessuten vet vi jo hvor vi bor.

Louise Nordli Vik (21), student og servitør

Louise Nordli Vik (21), student og servitør:

– Det er ganske surt og stygt nå som jeg er blitt bortskjemt med varmen i Skottland (ja, faktisk!) Det er jo fint at det blir grønt! Jeg blir nok her i sommer.

Kristina Johansen (18), skoleelev

Kristina Johansen (18), skoleelev:

– Det er helt forferdelig. Særlig når vi må se på lykkelige søringer som kan sole seg og bade. Planla opprinnelig en Tromsø-sommer, men er ikke lenger sikker.