Over en million Canal Digital-kunder kan miste alle TV2-kanalene

Over en million Canal Digital-kunder risikerer å miste alle TV 2-kanalene, og at det blir svarte TV-skjermer knappe to uker før fotball-VM begynner. Nå forhandler partene på overtid.

I STUDIO: Sturla Dyregrov, Siri Kleiven Strøm og Arill Riise er hovedankere i TV 2 Nyhetene.  Foto: Alex Iversen/TV2

nyheter

For de to partene, TV2 og Canal digital, står kampen både om store summer og rettigheter.

– Det viktigste for oss er å komme til enighet, men samtidig forbereder vi oss på hva som skjer hvis vi ikke gjør det - og hvordan vi da skal sikre og ivareta seerne våre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til VG.

Det er Canal Digitals parabol- og kabel-TV-kunder som risikerer svarte TV 2-skjermer knappe to uker før fotball-VM begynner, et arrangement som TV 2 har rettighetene til å vise sammen med NRK.

Canal Digital har rundt én million kunder. Det betyr at nærmere halvparten av landets TV-seere kan miste deler av sitt TV-tilbud.

Fristen for å bli enige gikk opprinnelig ut natt til fredag, men partene har blitt enige om å gi hverandre et ekstra døgn for å finne en løsning.
– TV 2 og Telenor har blitt enige om å fortsette forhandlingene på overtid og har gitt seg selv et ekstra døgn til å komme frem til en enighet. Canal Digital-kundene beholder tilgangen til TV 2s kanaler i perioden det forhandles, sier Willand til VG natt til fredag.

Ifølge VG krever TV 2 et sted mellom 216 millioner og 288 millioner mer i året enn de gjør nå.

Verken kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital eller Willand i TV2 vil kommentere anslaget overfor avisen.

Etter det VG kjenner til er distribusjon av strømme-TV også en del av forhandlingene.

I en e-post til sine kunder som ble sendt ut natt til torsdag skriver Canal Digital følgende:

«Vi registrerer at TV 2s utspill i media skaper usikkerhet blant våre kunder. Det synes vi er leit, fordi vi fortsatt er i forhandlinger. Vi jobber hardt for å få landet avtalen, men dersom vi ikke blir enige innen midnatt fredag, har vi ikke lenger lov å sende TV 2s kanaler i våre kanalpakker. Kanalene kan da bli borte inntil vi har en ny avtale på plass».

Canal Digital lover også kundene sine kompensasjon dersom TV 2s kanaler blir borte:

– TV 2 har også åpnet opp for at du kan se TV 2-kanalene midlertidig kostnadsfritt i deres strømmetjeneste dersom vi ikke kommer til enighet. Mer detaljer må vi eventuelt komme tilbake til dersom det skulle bli aktuelt. Nå jobber vi på spreng for å lande en avtale med TV 2 innen fristen, heter det avslutningsvis i eposten fra Canal Digital.