Det er hovedpunktet i en enighet mellom kommunen, Reinen Idrettslag og naboene Bjørnar Hanssen (55) og Heidi Thue (55). Avtalen følger opp allerede eksisterende planer for området, skriver partene i en pressemelding.

– Vi er fornøyd med tiltaket som nå skal gjennomføres. En støyvoll med skjerm eller andre avbøtende tiltak vil ta bort de ulempene vi som naboer har opplevd. For oss er det viktig å uttrykke at også vi ser at dette anlegget er viktig og av betydning for bokvaliteten i bydelen. Derfor har vi ønsket en avtale som ivaretar alle, noe vi nå har fått, sier Bjørnar Hanssen og Heidi Thue.

I RETTEN: Bjørnar Hanssen (55) og Heidi Thue (55) har saksøkt Reinen Idrettslag og Tromsø kommune.

De frafaller med det tidligere krav om erstatning mot kommunen og idrettslaget for ulemper de mener idrettsanlegget har påført dem. De skal sammen med kommunen og Reinen Idrettslag medvirke i prosjektfasen.

Reinen Idrettslag er glad for enigheten som nå er etablert.

– Vi opplever at alle parter har vært løsningsorientert, og ønsker aktivitet på anlegget. Som idrettslag er vi glad for at avtalen sikrer at vi forutsigbart kan drive vår aktivitet. Avtalen endrer ikke på dagens aktivitetsnivå, sier leder Tore Johnsen i Reinen IL, i pressemeldingen.

Det er Tromsø kommune, som grunneier og utleier av tomten kunstgressbanen er etablert på, som skal rekvirere og betale kostnadene knyttet til støydempende tiltak. Avtalen følger opp det som ar vært intensjonen ved anlegget helt siden etableringen, skriver de i pressemeldingen.

– Vi respekterer og forstår de ulemper naboene har opplevd. Bydelen har vokst raskt, også aktivitet knyttet til anlegget. Derfor har det vært viktig å komme til en løsning som alle synes er god. Kommunen vil umiddelbart gå i gang med å prosjektere tiltaket for en raskest mulig etablering, sier enhetsleder Håkon W. Gjertsen i Park og friluft i Tromsø kommune, i pressemeldingen.

Partene opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken utover informasjonen og sitatene i pressemeldingen.