Mange husker den legendariske fotballkampen mellom Norge og Brasil i Marseille i 1998, hvor Kjetil Rekdal satte inn vinnermålet to minutter før full tid.

Lørdag - 20 år senere - var det duket for omkamp på Ullevaal, hvor gamle stjerner som Rivaldo, Roberto Carlos, Ronny Johnsen, og Tore Andre Flo, hadde funnet fram fotballskoene.

- Stor opplevelse

På sidelinjen sto Øyvind Alapnes, direktør på The Edge, som fjerdedommer.

- Det var så klart en fantastisk opplevelse. Dette er en kamp som mange er interesserte i, og det var en stor opplevelse for meg å være med på dette, forteller Alapnes.

- Det skal sies at det var mest show. Det var egentlig ikke så mye å gjøre, legger han til.

Fikk møte stjernene

Hotelldirektøren fikk også muligheten til å møte de tidligere fotballstjernene.

- Jeg fikk møtt hele gjengen. De var veldig avslappet og ville bare ha det gøy, og det var en slik stemning vi fik under kampen også. De var veldig jordnære folk.

- Du ble ikke "starstrucked"?

- Jeg er ikke den typen som blir "starstrucked". Jeg synes det bare var artig å få være med, sier Alapnes.

Dommerforklaring

Noe kampen fra 1998 kanskje vil bli husket for var da den amerikanske hoveddommeren Esfandar Baharmast valgte å gi straffe til Norge i sluttminuttene. Lørdag var han klar for å dømme en ny kamp mellom Norge og Brasil.

- Jeg satt lenge og pratet med ham. Han forklarte alt som skjedde, og alt han måtte gå gjennom fra topphold i fotballverden, til den svenske fotografen som viste fram bildet om at det faktisk var straffe. Endelig kunne noen vise at han hadde dømt riktig, forteller Alapnes.

Også i lørdagens kamp ble det dømt straffespark - denne gangen til Brasil.

- Han sa etter i dag at han var fordømt siden han måtte dømme en ny straffe, sier Alapnes og ler, før han legger til at denne straffen var klarere enn den for 20 år siden.

Opplevelsen vil være noe som hotelldirektøren tar med seg videre.

- Den kommer til å stå høyt på morsomhetsskalaen, men idrettsmessig er det kamper man har vært med på, hvor det har stått om alvor, som man vil huske bedre.