Selv om været ikke viste seg fra sin beste side i helgen, satte det ingen demper på stemningen i Ersfjordbotn, hvor kulturarrangementet Ersfjorddagen ble gjennomført for åttende gang lørdag.

– Det var skikkelig «pessvær», for å si det mildt, men det har gått veldig bra, sier Irene Larsen, ansvarlig for kulturprogrammet på Ersfjorddagen.

Hun forteller at det ble registrert rundt 700 deltakere på årets arrangement, som i år kunne tilby et variert program.

– Det har vært et stort program i år. Vi hadde mye aktivitet, både med kultur inne på bryggeloftet, og i salgsbodene ute, hvor det ble solgt bøker og lokale produkter. Det har vært et stort spenn, forteller hun.

Ung og gammel

I tillegg til performance-kunst og konserter, ble det holdt aktiviteter for deltakere i alle aldre, forteller Larsen. For de yngste sto blant annet både hesteriding og ansiktsmaling på programmet. I tillegg fikk ungene et musikalsk besøk med miljøprofil fra «Skamtindtrollet».

For de litt eldre trekker Larsen fram programposten «Best før» som en av lørdagens tankevekkere. Her innledet forfatterne Helge Stangnes, Olava Bidtnes og Ingvild Holvik samtaler om det å eldes i dagens samfunn.

– Det ble en undrende, tankefull og givende samtale om hva aldring er i et moderne samfunn, da det jo ikke finnes noen fasit på dette, forteller Larsen.

– De har også alle tre tidligere skrevet om aldring. Det var også flere yngre mennesker som deltok, og det ble en veldig fin dialog med publikum.

Hun trekker også fram samtalene med skaperne av dokumentarteateret «Livet er vakkert», Sigurd Kornelius Lakseide og syriske Maher Hawriya.

– De har gjort stor suksess med denne forestillingen på Rådstua teaterhus, og belyste likheter og forskjeller i norsk og syrisk kultur, sier hun.

Årets ildsjel

Siden 2016 har Ersfjordbotn utviklingslag delt ut prisen «Årets ildsjel» på arrangementet. Tidligere mottakere av denne prisen er Odd-Børge Lunde Hansen og Svein Ole Eidesen.

– I år gikk ildsjelprisen til Elin Sagerup, som har vært en sentral aktør i Blåmann IL, forteller Larsen.

BARNEUNDERHOLDNING: Ungene fikk besøk av «Skamtindtrollet». Foto: Lene Ottesen / Ersfjorddagen
ILDSJEL: Prisen «Årets ildsjel» gikk i år til Elin Sagerup, for hennes innsats i Blåmann IL. Lene Ottesen / Ersfjorddagen