Snart kan du spille alliert under Slaget om Narvik fra andre verdenskrig

I 16. utgave av krigsspillet «Battlefield» er ett av oppdragene lagt til Nord-Norge.

nyheter

Lørdag ble traileren til spillet sluppet, og der kommer det fram at man i det ene oppdraget kan spille alliert under Slaget om Narvik. Oppdraget har fått navnet «Nordlys War Story», skriver NRK.

Ser detaljer fra Narvik

Spillanmelder i NRK P3s Filmpolitiet, Marte Hedenstad, tror mange her til lands vil kjøpe spillet på grunn av dette.

– Det er jo veldig spennende at Narviks historie blir grunnlaget for en av kampanjene i spillet, sier hun til NRK.

I dataspillet kan man se flere detaljer fra Narvik, som jernbanen og havna. Traileren viser mye skyting og action.

– Heder

Lokalhistoriker i Narvik, Ulf Eirik Torgersen, mener man må se på dette som en heder.

– Det er utrolig artig, sier han til NRK.

– For dem som deltok og gjennomførte disse kampene er det en heder, selv om det er et spill. Dette kommer til å sette Narvik på kartet, og det er en reklameplakat som er større enn størst.

Leke krig i narvik: I det nye spillet i «Battlefield»-serien er det ene oppdraget lagt til Narvik. Foto: Skjermdump fra traileren 

 

God anmeldelse

Spillnettsiden Gamer.no har testet spillet, og konkluderer med at det er spennende å leke krig i hjertet av Narvik.

– For anledningen har vi tre punkter å ta vare på, hvorav ett er et postkontor i hjertet av Narvik. Jeg snur meg rundt og legger raskt merke til de mange små detaljene som klart og tydelig viser at vi befinner oss i Norge. Noe av det første man legger merke til er de søte trehusene som danderer den lille bygda. Disse rød- og gulmalte byggene (med hvite lister) er utrolig typisk Norge, samtidig som de er helt ulikt alt annet man har sett i Battlefield tidligere, skriver de i anmeldelsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter