Slik ser Tromsø ut i det kommende spillet «Vigor»

«DayZ»-utviklerne Bohemia Interactive har lagt handlingen til Tromsø i sitt siste spill.

JERNBANE: I det kommende spillet «Vigor» får vi se en av versjon av Tromsø der jernbanen sto klar allerede i 1991. Foto: Bohemia Interactive 

nyheter

Spillet ble vist fram på den årlige spillmessen E3 i Los Angeles tirsdag, og har fått navnet «Vigor». Handlingen i det postapokalyptiske overlevelsesspillet er lagt til Norge i 1991.

Kunstneriske friheter

Under Inside Xbox-sendingen ble det vist en kort trailer fra spillet, og både i videoen og på skjermbilder kan man se typisk nordnorske bygninger, kystområder og naturlandskap, samt et veiskilt med påskriften «E3: Tromsø». Dermed virker det til at i hvert fall deler av handlingen er lagt til Tromsø.

NORDNORSK: Bildene fra «DayZ»-utviklernes nye spill viser typiske nordnorske scener. Foto: Bohemia Interactive 

Siden Europavei 3 ikke går gjennom Norge, er denne detaljen trolig et nikk til E3-messen fra utviklerne. Når det gjelder Tromsø, er det vanskelig å si hvor tro de tsjekkiske spillskaperne har holdt seg til originalen, men ved første øyekast ser det ut til at det er tatt flere kunstneriske friheter.

LES OGSÅ: Snart kan du spille alliert under Slaget om Narvik fra andre verdenskrig

Den mest merkbare bommerten er nok at denne versjonen av Tromsø har fått jernbane, så det er nok neppe snakk om en helt nøyaktig gjengivelse.

Uviss slippdato

Om vi får se noen ekte kjennemerker fra Tromsø, som Ishavskatedralen, Fjellheisen eller Tromsøbrua, gjenstår å se når spillet blir sluppet. Utviklerne har foreløpig ikke gitt noen offisiell publiseringsdato.

iTromsø har forsøkt å kontakte Bohemia Interactive, som sier de ikke har anledning til å gi kommentarer før senere i juni. Lørdag ble det også kjent at storspillet «Battlefield V» får et oppdrag der handlingen foregår i Narvik.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter