Her lærer barna alt om båt- og miljøvett

Fredag var det sommerolympiade for barna som deltar på sommerskole. Under konkurransen fikk barna vist fram hvor godt de kunne knyte knuter, ro og drive førstehjelp.
nyheter

Redningsselskapet arrangerer årlig sommerskole for barn mellom 9 og 13 år der de får lære seg hvordan kjøre båt, være på havet og vise miljøvett.

Lærer å være på havet

– Vi har lært båtvett, miljøvett, hvordan kjøre med påhengsmotor, knyte knuter og hvordan gjøre hjerte og lungeredning. I tillegg har vi vært på båtsimulator på UiT, sier Preben Bakland (10).

Sommerskolen er åpen for alle som ønsker å lære mer om havet, men kommunen har fått legge av noen plasser til barna som ønsker å være med å lære, men som av ulike årsaker ikke får deltatt ellers.

Flere av ungene kunne meddele at det var særdeles gøy å være på båtsimulatoren, selv om det også var litt skummelt og tøft.

– Jeg ble ganske kvalm, men det var veldig gøy. Det er bra vi får lære så mye om hvordan være på båt, samtidig som vi også lærer mye om miljø, sier Mille Mikkelsen (9).

LES OGSÅ: – En stor dag for Norge (for abonnenter)

Avslutter med konkurranse

Fredag var det på tide med en avslutning, og i den anledning fikk barna vise hva de hadde lært. Men først ble barna delt inn i grupper. De ansatte gjorde barna oppmerksomme på viktigheten av å jobbe i grupper og heie på hverandre.

Konkurransen var delt i tre deler, der den første var å ro en robåt fortest mulig til et markert sted litt utfor kaia.

Ungene fikk også i oppgave å knyte fire forskjellige knuter, etterfulgt av en test som skulle vise hvor godt de hadde lært seg å utføre hjerte og lungeredning på dukker.

Under hele konkurransen var barna ivrige med å heie på hverandre, men også hjelpe hverandre når ting ble vanskelig.

Fikk hjelp til aktiviteter

– Vi har holdt på i noen år nå og det ser ut som at aktivitetene faller i smak hos barna. I år har vi fått litt hjelp av politiet og brannvesenet. Barna fikk sitte i brannbåt og de fikk også være med på tur med redningsskøyten der frivillige viste hvordan man redder personer opp av havet, sier gruppeleder, Robmar Arntsen.