Redd for flyplass-streik? Nå kan du foreløpig puste lettet ut

Satt ny meklingsfrist.
nyheter

Mange ferieklare nordmenn var torsdag bekymret for at en eventuell flyplasstreik skulle iverksettes i dag, fredag.

Nesten åtte timer på overtid ble partene enige om å sette meklingen i flyplassoppgjøret på pause fram til høsten. Ny meklingsfrist blir tirsdag 4.september ved midnatt. Dette skriver Anne-Lise Mørch von der Fehr, Avdelingssjef for kommunikasjon, politikk og marked i Delta – en arbeidstakerorganisasjon i YS i en pressemelding, fredag.

Etter forslag fra mekleren ble partene enige om å ta en pause i meklingen for Avinor AS og Avinor Flysikring AS for å diskutere krevende spørsmål knyttet til overenskomstrevisjonen 2018, skriver hun i pressemeldingen.

Dersom meklingen ikke er avsluttet, vil heller ikke en streik kunne iverksettes. En eventuell streik vil dermed først kunne ha oppstart fra onsdag 5. september.