Tunnelanlegget på Tromsøya ble evakuert og stengt etter at det i 14.30-tiden etter kraftig røykutvikling fra en bil. Klokken 15.04 opplyser politiet at tunnelen er klarert og at den ene personen som befant seg i bilen er uskadd.

Klokken 15.34 kunne Statens vegvesen melde at tunnelanlegget er åpnet for trafikk igjen.

Bilen som begynte å brenne. Foto: Ronald Johansen

Politiets innsatsleder på stedet, Bård Mosli, sier bilen begynte å brenne mellom den første rundkjøringen i Hansjordnesbukta og den andre inn mot byen.

Personen som kjørte bilen foran den som begynte å brenne sier til iTromsø at sjåføren var en bekjent.

– Vi så at det plutselig begynte å ryke av bilen. Vi kjørte tilbake, hun kom seg inn i bilen og vi kjørte derifra. Det var mye røyk, sier vedkommende.

Politiets innsatsleder Bård Mosli. Foto: Ronald Johansen

Brannvesenet opplyser at tre mannskapsbiler ble sendt inn i tunnelen for å lokalisere bilbrannen og bekrefte at det ikke befant seg flere personer på stedet.

– Nå er det ikke helt bekreftet om det faktisk har vært brann eller bare en røykutvikling. Grunnen til at dette har medført mye aktivitet fra oss, brann- og helsepersonell er fordi hendelsen var i tunnelen, og det derfor er en potensiell faresituasjon. Hadde hendelsen skjedd oppe på Tromsøya, hadde det kanskje vært nok å tilkalle en bergingsbil, forteller Lennart Steffensen, operasjonsleder i politiet.

Saken vil bli etterforsket.

– Alle branner som oppstår skal etterforskes.