Kan bli byens nye hotell

Et hotell på 12 etasjer i Austadkvartalet, med «SAS-hotellet» og Ishavshotellet som nærmeste naboer, kan bli en realitet om tre-fire år.

NYTT HOTELL: Utbyggingsplanene til Austadkvartalet kan bli et nytt hotell i 12 etasjer. Illustrasjon: HRTB arkitekter 

nyheter

Nå har HRTB arkitekter på vegne av grunneier Austadkvartalet ANS sendt planbeskrivelsen for Austadkvartalet til kommunen.

LES OGSÅ: Kan bli hotell i Matservice-kvartalet (for abonnenter)

Redusert høyden

– Vi har holdt på i neste fire år. Dette forslaget er bearbeidet etter en lang og fin prosess i samarbeid med kommunen, sier prosjektleder Bjørn Agner i Austadkvartalet.

FRA SJØSIDEN: Planlagt bebyggelse i Austadkvartalet sett fra indre havn. Illustrasjon: HRTB arkitekter 

Da iTromsø presenterte de første skissene for utbygging av Austadkvartalet i 2014, så arkitekten for seg et bygg i 14–16 etasjer. Nå er høyden redusert.

– Vi snakker om 10 til 12 etasjer, avhengig av om det blir kontorer eller hotell i bygget. Et hotell vil bli i 12 etasjer, og det er mye som tyder på at det er hotell vi snakker om og at 12.000 kvadratmeter får til hotell med resepsjon og restaurant i første etasje.

Har fått henvendelser

Han vil ikke forskottere den kommunale behandlingen, og viser til at mye gjenstår før reguleringsplanen er vedtatt.

– Jeg håper på godkjent regulering neste sommer, da vil prosjektet kunne være ferdig om tre til fire år fra nå, sier Agner.

SYNLIG: Planlagt bebyggelse i Austadkvartalet sett fra Fredrik Langes gate. Illustrasjon: HRTB arkitekter 

Selv om det allerede har vært interessenter på banen, er ingenting avgjort ennå.

– Vi har fått noen henvendelser allerede, men har ikke gått i diskusjon med noen ennå. Vi bygger ikke på spekulasjon, vi må ha noe konkret. Vi vil se hvordan prosjektet blir mottatt i kommunen hvor det skal gjennom en lang og god prosess.

LES OGSÅ: Hotellombygging satt på vent

Plass til flere

Agner mener prosjektet de presenterer kan fungere som et «byreparasjonsprosjekt» i en sliten del av byen.

– Det er ikke noe vakkert i bakgården, og en oppgradering av Søren Fløttmanns plass og Smørtorget er absolutt påkrevd. Vi har allerede oppgradert fasaden mot kaia, nå står resten av Austad-kvartalet for tur.

FRA HURTIGRUTEKAIA: Planlagt bebyggelse i Austadkvartalet sett fra Hurtigruta ved kai.Illustrasjon: HRTB arkitekter 

Prosjektlederen frykter ikke at det blir overetablering av hotell i Tromsø.

– Jeg tror helt klart det er plass til flere hotell. Tromsø er den byen i Norge med høyest beleggsprosent på grunn av turisttrafikken. Da The Edge ble bygd, trodde man at det var for mange hotell, men fortsatt er det ikke lett å få hotellrom i Tromsø, sier Bjørn Agner.