I dag flytter politibåten

Politiet skal heller ta i bruk båtene til andre aktører ved operasjoner på havet. Dermed sendes Tromsøs eneste politibåt til Nordland politidistrikt.

FLYTTES: Politibåten flyttes i dag fra Tromsø til Nordland. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Vi har hatt relativt begrenset bruk for den. Det har vært en dialog mellom oss og Nordland, og vi har kommet fram til at de har større bruk for den enn oss. Da blir det riktig å sende den videre, sier politimester Ole Bredrup Sæverud.

Hvor i Nordland politibåten ender opp vet han ikke.

Politimester Ole Bredrup Sæverud. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Sæverud er ikke bekymret for politiets arbeid på havet selv om politibåten nå forsvinner.

– Det er den eneste dedikerte politibåten vi har, men vi har også noen småbåter. I tillegg til dette har vi en del avtaler med private og offentlige aktører som har større og bedre båter, sier politimesteren.

Han viser til blant annet redningsselskapet, brannvesenet, flyplassens båt og forsvaret som kan bistå dersom det er nødvendig.

– Vi har vurdert de beredskapsmessige konsekvensene og er godt utstyrt i så måte. I et stort land med få folk er det viktig å bruke ressursene på tvers.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter