Kan bli sol og 24 grader

Til tross for langtidsvarsel med sol og 24 grader, heller meteorologkonsulent Rune Skoglund kaldt vann i blodet på solhungrige tromsøværinger.

SPRIKENDE PROGNOSER: Meteorologkonsulent Rune Skoglund på Vervarslinga for Nord-Norge har værprognoser som både viser nedbør og høytrykk over Kola. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Symbolene på neste ukes varsel på yr.no er ikke til å ta feil av; delvis skyet, sol og temperaturer på 20-tallet. Ettermiddag og kveld tirsdag 17. juli er varselet på hele 24 grader, riktignok markert med «temperaturvarselet er usikkert».

Håper på Kola-høytrykk

På Vervarslinga for Nord-Norge tas det forbehold om værutsiktene for neste uke, på grunn av svært sprikende værprognoser.

– Vi har en prognose som viser nedbør og en som viser høytrykk over Kola. Litt nærmere helga, på torsdag, vil vi se klarere hvordan været blir neste uke, sier meteorologkonsulent Rune Skoglund.

Det er plasseringen av et lite høytrykk over Varanger som blir avgjørende for hvordan været blir fremover. Det er veldig usikkert nå, vi vil vite mer spesielt hvis det blir et solid høytrykk.

– Det er et lite senter, vi må ha et kraftigere høytrykk lenger øst dersom vi skal få godvær.

LES OGSÅ: Slik gir du hunden din en god sommer

Opp mot 20-grader

Han kan imidlertid glede folk nordpå med at været de nærmeste dagene blir bra, med sol og temperaturer opp mot 20 grader.

– Fram mot søndag blir det lange perioder med sol og temperaturene vil stige gradvis, selv om det kan bli noen regndrypp innimellom. I dag (tirsdag klokka 13.30, red.anm.) har vi vært oppe i 18,2 grader på Vervarslinga, så langt.

OPPLØFTENDE: Værprognosene på yr.no viser sol og varme fremover, men om det slår til med 24 grader på tirsdag i neste uke, er prognosene for usikre til å fastslå i dag. 

Selv om utsiktene er usikre lengre fram i tid, er det bare å glede seg over været som er.

– Denne uka blir forholdsvis bra for store deler av Nord-Norge. Her i Tromsø kan temperaturen komme opp i 19 grader, og kanskje 20 på torsdag, sier Skoglund.

LES OGSÅ: Skittvær gir rekordsommer for restaurantbransjen (for abonnenter)

Allerede passert juni

Juni ble på alle måter en begredelig værmåned, med bunnotering hva angår antall soltimer og toppnotering med hensyn til nedbørsmengder. De 58 soltimene vi fikk i hele juni er allerede passert med god margin etter bare ti dager i juli.

– Hittil i juli har vi hatt 82,9 soltimer, og antallet er økende. Høyeste antall soltimer i juli ble målt i 1980, med 429,9 timer. Laveste antall soltimer ble målt i 1995, med 100,5 timer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter