– Jeg melder meg på, for min datter har akkurat lært seg å lese.

Stian Høgås var rundt 20 år da han bestemte seg for aldri å bli voksen. Som musiker og vokalist i ett musikkmiljø virket voksenlivet på Stian som en tilstand av sinnssykdom.

– Jeg begynte å merke at jeg var i ferd med å bli voksen og stokk-konservativ. Det passet ikke det livet som jeg levde, og jeg måtte gjøre noe drastisk for å stoppe utviklingen, forteller Høgås.

BARNA KAN SNART LESE: Stian Høgås er far og førskolelærer, og både datteren og elvene hans er i ferd med å lære seg å lese og skriver.

Løsningen var ifølge han den gangen, å tatovere noe så idiotisk på skuldra, at han aldri kunne bli beskyldt for å ha gått inn i de voksenes rekker.

I 1998 tok han steget ut og fikk tatovert «SÆD» på skuldra.

Sjekk ut alle bidragene til Tromsøs verste tatovering

Står fram

Stian Høgås, er i dag førskolelærer for barn som enda ikke har lært seg å lese og skrive, og har meldt tatoveringen sin på fordi ei slik tatovering ikke passer seg i den alderen han er kommet i.

– Det var kult med SÆD på skuldra på 90-tallet, dessverre har tidene forandret seg, mener Høgås.

Stian synes det kan være greit å fortelle om hvorfor han endte opp med å ta en slik ukonvensjonell beslutning,

– Jeg mente det å vokse opp var å anse som en sinnslidelse, og selv om det ikke at det akkurat er en formildende omstendighet, så var det en viss logikk den gangen for meg, forteller Høgås.

Mor ble skuffet

Selv om hans nåværende samboer ikke lot seg affisere av hedersmerket på skuldra til Stian, var det verre for hans mor å akseptere valget han hadde tatt.

– Min mor har sett tatoveringen og det er først de to-tre siste årene hun har syntes det har vært greit å se meg i bar overkropp, innrømmer Høgås.

Litt mer sømmelig

Stian mener det får være opp til tatovøren, om han skulle vinne, hva som kan dekke over tatoveringen på en best måte. Det har heller ikke manglet på forslag til hva man kunne stavet videre for å få tatoveringen litt mer sømmelig. Høgås skjønner også at konkurransen er hard, og at han kan risikere å ikke vinne.

– Da får det bare være. Jeg kler uansett ikke av meg for hvem som helst.. lenger.. avslutter Høgås.