Edith (95) og de andre beboerne på sykehjemmet fikk besøk: Purr glede!

Beboerne på Mortensnes sykehjem har opp gjennom årene fått besøk av hunder og geitekillinger, men aldri før har kattunger inntatt gangene der.
nyheter

Edith Andreassen lyste opp da kattungene kom på besøk.

– Neimen, se på den! Å, hun var fin, sier hun idet pleier Mika Soleng løfter den ti uker gamle kattungen opp til henne.

Første kattebesøk

Cicilie Yttergård Jenssen er fostermor for Dyrebeskyttelsen i Tromsø. I april i år fikk hun levert ei drektig villkatt fra Lofoten hjem til seg. Bare en uke etterpå kom det fire små kattunger.

– Kattungene ble født i stua mi og har bodd der siden, forteller hun.

Jenssen er utdannet dyrepleier, men jobber i dag i hjemmetjenesten i Tromsø.

Da trivselskoordinator ved Mortensnes sykehjem, Cecilie Olsen, fikk nyss i at Jenssen hadde kattungene hjemme hos seg, tenkte hun at det var på tide med kattebesøk på sykehjemmet.

– Tidligere har vi hatt besøk av hunden Peder som er besøkshund. Vi har også hatt geitekillinger her. Dette er første gangen vi har besøk av kattunger, forteller hun.

Har savnet dyrekos

I likhet med Andreassen, fikk både ansatte og andre beboere kose med kattungene. Borghild Ovesen (79) har savnet dyrekos. Det har gått mange år siden sist.

– Endelig får jeg kose litt med ei pusi, sier hun og gliser.

Ifølge Olsen er det viktig for de eldre å få muligheten til å være i kontakt med dyr.

– Mange av dem har jo hatt dyr før de kom hit, sier hun.

Flere besøk

På besøk hos de ulike avdelingene, var kattungene nysgjerrige og lekende. De har nemlig begynt å bli vant til å besøke byens eldre, etter Jensen og de firbeinte torsdag tok turen innom Kroken sykehjem.

– Det gikk veldig fint! Det var første gangen jeg tok de med på et slikt besøk, og de håndterte det helt forbilledlig, forteller hun.

Kattungene har fått navn etter første bokstaven fra stedet de er fra, Myklevika i Lofoten. Mali, Milliam, Megan og Magdi. Jenssen har valgt å beholde Milliam selv da han har klart å kapre kattehjertet hennes.