- Det er veldig god stemning, i hvert fall for dem som holdt med det franske landslaget, sier Sindre Helmersen. Han er tilfeldigvis på familieferie i Frankrike, og havnet midt i VM-feiringa.

Selv heiet han på Kroatia, men innrømmer at han har gått stille i dørene på feriestedet. Franskmennene har derimot vært alt annet enn stille, ifølge butikkeieren fra Tromsø.

Sindre Helmersen forteller om vill feiring i gatene. Foto: Privat

- Her er det mye «søreuropeisk temperament», fyrverkeri og rabiat stemning. Det har vært generell galskap fra flere timer før kampstart til kampen var over. De holder på ennå, forteller Helmersen på telefon, rundt tre timer etter finalen var ferdig.

Landsby snudd på hodet

Gunnar Wilhelmsen og kona Anne Marit Bjørnflaten er også i Frankrike, og holder til i landsbyen Valbonne utenfor Nice, hvor de har et feriehus. Den lille landsbyen i Sør-Frankrike ble søndag snudd på hodet etter at Frankrike tok sitt andre VM-gull.

Gunnar Wilhelmsen og Anne Marit Bjørnflaten melder om magisk stemning i Valbonne. Foto: Privat

- Hør på den feiringen! Det er helt sykt, sier Wilhelmsen i telefon til iTromsø.

- Man kan prøve å sammenligne med da Norge slo Brasil, så skjønner man litt av stemningen, legger han til.

Tromsøværingen forteller at han også opplevde lignende feiring i 2010, da han var i Spania samtidig som landet vant fotball-VM.

- Det var ingenting i forhold til dette. Stemningen er helt magisk, fastslår han.

God stemning tross finaletap

iTromsø-journalist Øyvind Nordmo Sivertsen er på ferie med familien i Kroatia. Han så kampen med tusenvis av kroater i Dubrovnik, og melder at stemningen i den populære feriebyen er god, til tross for finaletapet.

- Stemninga er selvfølgelig litt preget av at det ble tap, men samtidig ser jeg stort sett bare smilende kroater som tar det pent, rapporterer han.

- De smeller av fyrverkeriet uansett, drikker øl og er sykt fornøyd med å ha kommet til finalen.