Nå skal sherpatrappa ferdigstilles: – Gjenstår om lag 100-200 meter

Tirsdag etterlyste kommunen husly til fire tilreisende sherpaer som skal ferdigstille trappa opp til Storaksla.

Prosjektleder for sherpatrappa Margrethe Rabås leter etter husly for de som skal ferdigstille trappa i høst. Her sammen med tidligere byråd, Ragni Løkholm Ramberg (til venstre) tidlig i byggeprosessen.  Foto: DANIEL LILLEENG

nyheter

– Hittil har sherpaer bygget litt over 1.000 trinn i steintrappa opp mot Fjellheisen, og nå gjenstår det om lag 100-200 meter. Nå er det vår oppgave å finne boplass, slik at de får en trivelig plass å bo mens de er her, sier rådgiver i friluftsliv, Margrethe Rabås, i Tromsø kommune.

Fjellveiarbeiderne, som opprinnelig kommer fra Khumjung-regionen i Nepal, ankommer Tromsø den 18. august og blir i Tromsø i overkant av én måned. Tromsø kommune håper de kan finne en tre- eller fireroms, sentralt i Tromsdalen, med gangavstand til sherpatrappa.

Leieavtalen blir mellom kommunen og utleier, og om du er interessert kan du lese mer her.