Kvinne i 40-årene meldt savnet etter fjelltur

En kvinne i slutten av 40-årene ble meldt savnet etter en fjelltur tirsdag formiddag. Det hele viste seg å være en misforståelse.
nyheter

Troms politidistrikt meldte først om hendelsen på Twitter tidlig onsdag morgen.

På dét tidspunktet visste de ikke hvilket fjell eller område kvinnen hadde dratt til, og var på jakt etter bilen til kvinnen.

– Det har ikke vært lyd fra henne siden klokka 11.00 tirsdag formiddag. Vi vet ikke hvilket område eller fjell hun har gått på, men vi vet hun har brukt bilen og det er familien som har tatt kontakt med oss, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt klokka 06.15 tirsdag.

Pårørende fant bilen

Politiet meldte like før klokka 07.30 at savnedes bil var lokalisert på Kvaløya i et turområdet av kvinnens pårørende, og satte i gang en større leteaksjon for å lokalisere henne.

– Et helikopteret er på vei ut og vi har fire hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder på vei ut i tillegg til bakkemannskapet, sa operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø.

Meldte selv fra til politiet

Etter i overkant av en times søk, ringte kvinnen selv inn til politiet rundt klokka 08.30. Hun hadde valgt å overnatte i ei hytte uten mobildekning.

– Hun så et helikopter fly lavt over hytta, og la sammen to og to. Hun hadde ikke dekning i hytta, så hun gikk et stykke for å få dekning og ringte oss for å si at alt var vel med henne. Det hele beror seg på en misforståelse om at hun muligens skulle overnatte i ei hytte, og valgte å gjøre nettopp dette, sier Kileng.