Kvinne i 40-årene meldt savnet etter fjelltur

En kvinne i slutten av 40-årene ble meldt savnet etter en fjelltur tirsdag formiddag. Det hele viste seg å være en misforståelse.
nyheter

Troms politidistrikt meldte først om hendelsen på Twitter tidlig onsdag morgen.

På dét tidspunktet visste de ikke hvilket fjell eller område kvinnen hadde dratt til, og var på jakt etter bilen til kvinnen.

– Det har ikke vært lyd fra henne siden klokka 11.00 tirsdag formiddag. Vi vet ikke hvilket område eller fjell hun har gått på, men vi vet hun har brukt bilen og det er familien som har tatt kontakt med oss, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt klokka 06.15 tirsdag.

Pårørende fant bilen

Politiet meldte like før klokka 07.30 at savnedes bil var lokalisert på Kvaløya i et turområdet av kvinnens pårørende, og satte i gang en større leteaksjon for å lokalisere henne.

– Et helikopteret er på vei ut og vi har fire hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder på vei ut i tillegg til bakkemannskapet, sa operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø.

Meldte selv fra til politiet

Etter i overkant av en times søk, ringte kvinnen selv inn til politiet rundt klokka 08.30. Hun hadde valgt å overnatte i ei hytte uten mobildekning.

– Hun så et helikopter fly lavt over hytta, og la sammen to og to. Hun hadde ikke dekning i hytta, så hun gikk et stykke for å få dekning og ringte oss for å si at alt var vel med henne. Det hele beror seg på en misforståelse om at hun muligens skulle overnatte i ei hytte, og valgte å gjøre nettopp dette, sier Kileng.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter