Statistikken er basert på hvordan sjåføren akselererer, bremser og håndterer bilen i svinger. Ut fra dette dannes det en kjørescore som sier noe om hvor pent man kjører.

Statistikken, som har vært gjennomført på landsbasis, har tatt for seg bilførere som til sammen har kjørt over 100 millioner kilometer.

Unge menn kjører hardest

Ifølge statistikken kan det tyde på at erfaring bak rattet er viktig for å skape flyt i trafikken. De yngste sjåførene kjører med mindre flyt og har lavere kjørescore, til forskjell fra personer fra 35 år og oppover.

– Ikke overraskende er det store forskjeller på kvinner og menn, spesielt blant de yngste. Gutter har gjennomgående en mye mer aggressiv og offensiv kjørestil enn jenter. Det gir seg først og fremst utslag på harde tråkk på gassen, men guttene tråkker også hardt på bremsepedalen mye oftere enn jentene, skriver Heidi Erøy Hansen, kommunikasjonssjef i Sparebank 1 Østfold Akershus i en pressemelding.

Høyest fart hos menn

Statistikken viser at menn står for tre fjerdedeler av kjøringen. Det viser seg også at menn gjør seg bemerket når det kommer til kjøring med høy fart.

– De aller fleste bilene blir kjørt veldig pent, men når vi måler veldig høy fart, står menn for 9 av 10 kilometer som kjøres fortere enn maksfarten i Norge, 110 km/t, og de står for 95 prosent av kjøringen over 170 km/t, skriver Hansen.

Ifølge statistikken er det nordlendinger som er flinkest til å kjøre med flyt, mens vestlendinger har den mest aggressive kjørestilen. Bergenserne bråbremser mest, mens personer fra Haugesund er hardest på gassen.