SAS-fly innstilt grunnet mannskapsmangel

Flyet fra Arlanda skulle lande i Tromsø klokken 20.30.

  Foto: Marius Hansen

nyheter

Ifølge Nordlys skulle flyet ta av fra Arlanda i Stockholm klokken 18.45, men grunnet mangel på crew så SAS seg nødt til å innstille flyvningen.

- Innstillingen skyldes at det har vært en prekansellering som i dette tilfelle skyldes mangel på crew. Det er bransjeproblem som dessverre rammer SAS, men også våre konkurrenter, sier pressetalsmann Troels Karlskov i SAS.

Kansellering er den siste i en lang rekke innstilte SAS-ruter den siste tiden. I løpet av de siste to månedene har selskapett sett seg nødt til å innstille over 700 flygninger. De fleste skyldes interne bemanningsproblemer blant piloter og kabinansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Til avisen opplyser SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen at selskapet har vært for ambisiøse da de planla sommerens ruteprogram, ettersom de ikke hadde bemanningen til å betjene alle flyvningene på plass da billettsalget startet.

- Det har vært krevende og det er selvsagt ikke tilfredsstillende. Problemene tas på største alvor, og jeg er lei meg når vi ikke lever opp til forventningene, sier han til Dagens Næringsliv.