– Et lite stykke Syden

Johan Høybakk (7) gjør seg her klar for en tur ned badesila på Skittenelv camping. Der var han ikke alene.
nyheter

SKITTENELV, 11:25, 25,2 CELSIUS: Sitringen fra badetørste unger er merkbar allerede på parkeringsplassen som begynner å fylles opp.

– Vi har fått 100 gjester på en halvtime. Det er bare på slike fine dager som dette at det skjer, så jeg tror at folk har ventet med lengsel, sier Vigdis Svelarud som selger billetter og ønsker gjestene sine velkommen. For mange av dem er det langt fra første gangen de kommer hit og Vigdis tar i mot dem som kjentfolk.

– Bassenget er bygd for 27 år siden, og siden da har jeg stått her hvert eneste år. Det fryder meg å få følge ungene på denne måten. smiler hun.

Viktigste på sommeren

Blant publikum er lengselen åpenbar og gleden som legges for dagen over bademulighetene (i 30 graders oppvarmet vann) er stor og «skjårret» deretter. Det ser ikke ut til å plage noen. Minst av alle Siv Larsen.

Larsen er nemlig en av Svelaruds fornøyde kunder som gladelig kjører fire mil fra Kvaløya for å få bade med sønnen Johan Høybakk (7). Og gjorde det samme for sønnen Aleksander som nå er 22.

– Det viktigste på sommeren er det å få komme til Skittenelv, så dette er andre gangen vi er her i sommer. Det er nesten viktigere enn å reise bort på ferie, sier Larsen til iTromsø.

Henter inn overskudd

Johans kommentar er noe kortere og preget av at å prate med journalister ikke er en prioritering.

– Å bade er artig, sier han før han hopper ut i bassenget igjen. Oppfølgingsspørsmål var uaktuelt.

Støtten fra Larsen og andre tromsøværinger er viktig for Svelarud og Skittenelv camping.

– Det er på dager som denne at vi henter inn overskuddet, sier Svelarud.

Og Larsen er seg sitt ansvar bevisst.

– Man bør jo støtte opp om det lokale næringslivet, særlig når det er et flott tilbud som dette. Det blir jo gjerne til at vi kjøper litt mens vi er her, sier hun og skotter ned på vaffelkaka på fatet med et smil.

Mangler bare sandstrand...

I så henseende tar også Espen Lyngmo ansvar. Sammen med sønnen Isak (3) og hans venninne Elida Bakkejord (3 1/2), har han vært på dagens første isrunde.

– Det er jo et lite stykke syden vi har her. Nå mangler vi bare ei sandstrand og en ekstra ferieuke, sier pappa Vegard Bakkejord mens han hjelper Elida med å fjerne ispapiret.

– Sila er artig for da kan jeg sile sammen med Pappa, sier Isak som sliter litt med papiret selv. Uten at noen får lov til å hjelpe.

– Det er supert å se hvordan ungene koser seg rundt oss, sier Lyngmo.

Og ute på parkeringsplassen innså campingplassen tidlig behovet og hyrte inn Bjørn og Synnøve Olsen som frivillige parkeringsvakter.

– Vi er på familieferie her og hjelper til der vi kan. Særlig på slike dager. Ellers ville folk ha parkert hvor de ville og alt ville bli kaos, forklarer Bjørn.