I løpet av kort tid skjer det noe helt nytt her

Har du lagt merke til gravingen i lekeplassen på Strandtorget?

GRAVES: Slik ser det nå ut på lekeplassen på Strandtorget. 

nyheter

I løpet av de siste dagene har sklien som sto plassert på lekeplassen på Strandtorget ved Nerstranda senter blitt fjernet, og igjen står et hull. Flere har lurt på hva årsaken til dette er, og hva som kommer til å skje med den vesle lekeplassen.


Gjensyn med det internasjonale matmarkedet

Franske pølser, spansk paella, belgiske vafler, baklava og makroner er bare noe av det du kan få kjøpt i Tromsø i august.

 

Arkitekt Anniken Romuld ved avdeling for byutvikling i Tromsø kommune, forteller at årsaken til dette er at det skal lages noe helt nytt der.

NYTT PROSJEKT: Anniken Romuld i Tromsø kommune forteller om de nye planene for Strandtorget. Foto: Ronald Johansen 

– Arbeidet har startet denne uken og neste onsdag starter vi for fullt med å lage en interaktiv kunstinstallasjon for barn der, hvor de andre putene og tingene som står der skal integreres i det nye prosjektet. Så det blir ikke så mye tapt leketid, forteller Romuld.

Kunstinstallasjon

Det er det franske arkitektkollektivet «Collectif ETC» som står bak prosjektet. De flyr fredag denne uken inn fra Paris for å oppgradere lekerommet på Strandtorget. Flere steder i Frankrike har de laget lignende prosjekter for barn.


17 ting alle som vokste opp i Tromsø sentrum på 90-tallet husker

Var du barn i Tromsø på 90-tallet? Da husker du garantert disse "tingene".

 

– Jeg kan ikke si så mye om hvordan det blir, det vil vi kunne si etter hvert. Det er først og fremst et temporært prosjekt, men det kan vare i to år og det blir et ordentlig bra lekested for barn, sier Romuld.

Invasjon av Strandtorget

Neste uke har Nordnorsk Kunstmuseum sommerkurs hvor barn skal jobbe med å lage kunst i offentlig rom, da blant annet på Strandtorget, ifølge Romuld.

SLIK VI KJENNER LEKEPLASSEN: Dette er lekeplassen slik vi kjenner den på Strandtorget. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

18. august blir det åpning av plassen i forbindelse med Barnas dag under Musikkfest Tromsø.

– Det er med andre ord to ukers full invasjon av Strandtorget og det ser vi fram til, sier Romuld.