Kraftig økning i antall fartsovertredelser i sommer

Ferske tall fra Utrykningspolitiet viser at tilstandene på de nordnorske veiene ikke er helt som de skal.

FYLLEKJØRERE: Lokal UP-leder, Geir Martinsen, konstaterer at flere bilførere i nord kjører i ruspåvirket tilstand.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I hvert fall ikke om man skal se til hvor lovlydige de nordnorske bilistene er når det kommer til å holde fartsgrensa.

UP-sjef Geir Martinsen skriver i en pressemelding at det ble registrert 4.414 fartsovertredelser i juni og juli. Det er en kraftig økning sammenlignet med i fjor da tilsvarende tall vall 3.221.

Han understreker dog at det ikke er snakk om "verre tilstander" enn i fjor ettersom fartskontroller har vært en prioritert oppgave i sommer.

- Vår økningen i antall kontrolltimer knyttet til fart tilskrives i stor grad økningen i antall fartsovertredelser. Det er fortsatt slik at de aller fleste ferdes i trafikken med en adferd det står respekt av, skriver Marthinsen.

Det har også vært en økning i antall førerkortsbeslag som følge av for høy hastighet og farlig adferd i trafikken, melder UP-sjefen.

I 2017 ble 223 førerkort beslaglagt - i 2018 var det 262 førere som mistet sertifikatet.

Antall avslørte rusførere er også økt - fra 59 i 2017 til 73 i år.

Til tross for at Marthinsen mener at de fleste bilister er lovlydige og flinke så er det for mange som tråkker for hardt på gassen.

- Likevel er det for mange som kjører for fort. Vi har avslørt flere i dobbel hastighet av det tillatte - og vel så det - innenfor alle fartsgrensene, skriver han i pressemeldingen.