Kraftig økning i antall fartsovertredelser i sommer

Ferske tall fra Utrykningspolitiet viser at tilstandene på de nordnorske veiene ikke er helt som de skal.

FYLLEKJØRERE: Lokal UP-leder, Geir Martinsen, konstaterer at flere bilførere i nord kjører i ruspåvirket tilstand.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I hvert fall ikke om man skal se til hvor lovlydige de nordnorske bilistene er når det kommer til å holde fartsgrensa.

UP-sjef Geir Martinsen skriver i en pressemelding at det ble registrert 4.414 fartsovertredelser i juni og juli. Det er en kraftig økning sammenlignet med i fjor da tilsvarende tall vall 3.221.

Han understreker dog at det ikke er snakk om "verre tilstander" enn i fjor ettersom fartskontroller har vært en prioritert oppgave i sommer.

- Vår økningen i antall kontrolltimer knyttet til fart tilskrives i stor grad økningen i antall fartsovertredelser. Det er fortsatt slik at de aller fleste ferdes i trafikken med en adferd det står respekt av, skriver Marthinsen.

Det har også vært en økning i antall førerkortsbeslag som følge av for høy hastighet og farlig adferd i trafikken, melder UP-sjefen.

I 2017 ble 223 førerkort beslaglagt - i 2018 var det 262 førere som mistet sertifikatet.

Antall avslørte rusførere er også økt - fra 59 i 2017 til 73 i år.

Til tross for at Marthinsen mener at de fleste bilister er lovlydige og flinke så er det for mange som tråkker for hardt på gassen.

- Likevel er det for mange som kjører for fort. Vi har avslørt flere i dobbel hastighet av det tillatte - og vel så det - innenfor alle fartsgrensene, skriver han i pressemeldingen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter