Vil ikke gjøre som Troms fylkesting ber om

Inviterer Troms og Finnmark til møte om sammenslåingen.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H). Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

nyheter

Troms fylkesting gir opp og ber kommunalministeren ta over sammenslåinga med Finnmark. De vedtok under et ekstraordinært fylkesting, fredag at de ikke vil starte arbeidet med sammenslåingen av Troms og Finnmark når Finnmark ikke ønsker å delta i dette arbeidet.


Troms fylke gir opp og ber kommunalministeren ta over sammenslåinga med Finnmark

Fredag skal Troms fylkesting samles for å ta stilling til videre prosess i sammenslåinga med Finnmark. De vil gi alt ansvaret til kommunalministeren og departementet.


I en pressemelding, sendt ut fra kommunal- og moderniseringsdepartementet fredag ettermiddag kom det fram at de ikke ønsker å gjøre som Troms ber om, å ta over arbeidet i fellesnemnda.

– Jeg vil invitere Troms og Finnmark fylkeskommuner til et møte for å ha dialog om hvordan fylkeskommunene kan arbeide videre, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.


Troms fylkesting avslutter arbeidet i fellesnemnda for sammenslåing med Finnmark:

KrF ber partiet sentralt gjennomføre sammenslåingen likevel

Fredag var fylkestinget innkalt til ekstraordinært fylkesting, der Troms vedtok ikke å gjenoppta arbeidet i fellesnemnda for Troms og Finnmark. Likevel mener KrF i Troms og Finnmark at reformen må gjennomføres.


Departementet har, etter ønske fra Troms, fastsatt sammensetning og mandat for fellesnemnda. Dette gjorde departementet etter at de to fylkeskommunene selv ikke kom til enighet, skriver de i pressemeldingen. Dette ble gjort for å tilrettelegge for at Troms skulle knne gjennomføre fellesnemndas arbeid uten deltakelse fra Finnmark.

– Fylkeskommunene har et lovpålagt ansvar for å gjennomføre sammenslåingen. Jeg har gjort det jeg kan for å få prosessen i gang. Fylkeskommunene er best tjent med å utforme den nye fylkeskommunen selv, sier Mæland, i pressemeldingen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter