En 25-åring er dømt for bruk og oppbevaring av narkotika. Hendelsen skjedde i februar i år, da mannen brukte hasj og amfetamin på en adresse i Tromsø.

Han tok så med seg MDMA til utestedet Prelaten i Tromsø sentrum, der han ble pågrepet av politiet. Han hadde da omtrent fem gram MDMA på seg. Han oppbevarte også narkotika hjemme. Totalt var det snakk om 32,2 gram hasj og 8,94 gram MDMA.

Mannen hadde kjøpt stoffet sammen med en bekjent, og han forklarte mengden med at det var billigere å kjøpe mye av gangen. Planen hadde vært å ta med stoffet på nachspiel med noen kompiser, der de skulle dele på det, ifølge hans forklaring.

Retten vurderer MDMA som et farlig narkotisk stoff, spesielt på grunn av stoffets spredningspotensial i ungdomsmiljøer og hos personer som ikke tidligere har vært i kontakt med narkotika.

Han har forklart at han røyket hasj for å lindre fysiske og psykiske smerter etter en ulykke. Etter pågripelsen i februar har han, etter egen forklaring, tatt grep for å slutte med rusmidler, og leverer urinprøver til sin fastlege annenhver uke.

Mannen dømmes nå til tretti timers samfunnsstraff, samt at han må betale saksomkostninger på 3.000 kroner. I tillegg har politiet inndratt teleskopbatong og en rull med vakuumposer.