Truet og skallet til kvinne da han ikke fikk mer å drikke

Mannen er dømt for flere tilfeller av vold og trusler, men også frifunnet på ett punkt.

DØMT: En mann i 40-årene er dømt for vold og trusler. 

nyheter

En mann i 40-årene skal ha vært på besøk hos en kvinne en lørdagskveld i april i år, der de drakk alkohol. Da alkoholen var drukket opp, ble tiltalte sur for at han ikke fikk mer å drikke, kommer det fram i rettens vurdering. Mannen skal ha forlatt kvinnens leilighet, men kommet tilbake etter en stund. Da hadde han med seg en hammer, som han viftet mot kvinnen og uttalte at han skulle knuse skallen hennes.

Kvinnen sa at hun skulle ringe politiet, og klarte etter hvert å roe mannen ned. På vei ut av leiligheten ble mannen igjen sint, og skallet til henne i overleppen, slik at hun fikk fraktur i trannprotesen, og blødende sår i munnen.

Sparket inn døra

Mannen skal ha kommet tilbake til kvinnens leilighet dagen etter. Da han ikke var ønsket inn, ble døren holdt igjen slik at mannen ikke fikk åpnet den. Ifølge domspapirene begynte mannen å sparke og hamre i døra, samtidig som han truet med å drepe kvinnen. Mannen sparket etter hvert hull i døra. Situasjonen løste seg ikke før politiet ankom.

Retten mener at mannen ikke kan fritas for skyld selv om han var ruset.

Frikjent for ett tilfelle

Mannen er også dømt for å ha dyttet til en mann slik at han falt på bakken, i et smug ved Nerstranda senter. Deretter slo mannen fornærmede i hodet tre ganger. Mannen var sint på fornærmede på grunn av en hendelse som lå tilbake i tid.

Mannen var også tiltalt for et annet voldstilfelle, men er frikjent for dette. Begge skal ha vært sterkt beruset denne dagen, slik at hukommelsen var uklar. Det ble ikke ført noen beviser som kan bekrefte eller avkrefte hendelsesforløpet, og mannen frifinnes derfor for denne tiltaleposten.

Mannen dømmes til fengsel i seks måneder. Det trekkes fra 111 dager for varetekt.