Stjerneværet forlater oss allerede i kveld:

Meteorologen: – Nyt været mens du kan

Lørdagen blir helt nydelig, men gode ting varer virkelig ikke evig.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mange ble nok positivt overrasket da de våknet opp til sol, blå himmel og relativt svak vind lørdag. Meteorologen har dessverre dårlig nytt for de som håper på varig fin vær.

– Det skyer nok til allerede i sent på ettermiddagen. Det er et regnvær på tur oppover som kommer inn over Tromsø natt til søndag, søndag morgen. Søndagen vil bli betraktelig gråere, med sørvestlig vind og litt byger. Det vil bli mer nedbør på ettermiddagen og kvelden, sier statsmeteorolog Jon Austerheim hos Vervarslinga i Nord-Norge.

Kraftig vind mandag

Regnet fortsetter på mandag i perioder og temperaturen synker noe. Mandag kan det også komme litt nysnø på toppen over 1.000 moh, men nedbøren vil i hovedsak komme i form av regn.

Vinden øker derimot kraftig.

– Vi vil nok få kuling fra sørvest og da ganske mye vind, sier Austerheim lørdag formiddag.

Høytrykk inn onsdag

Tirsdag begynner et høytrykk å bygge seg opp, men det vil ta noe tid å bli kvitt regnskyene. Vinden avtar allerede første delen av tirsdag, mens slutten av tirsdagen kan bli riktig fin.

– Det vil sannsynligvis bli sol og oppholdsvær onsdag, og bedring allerede siste delen av tirsdag om vi er heldig, sier meteorologen.

Udramatisk vær i vente

Når vi nærmer oss neste helg, er prognosene mer usikre.

– Siste delen av neste uke er mer usikker. Slik det ser ut nå vil det bli veldig lite vind, litt tåke og litt mer skyer. Det er ikke meldt noe dramatisk vær, sier Austerheim.